25 bin kişiye iş

Başbakan açıkladı: 15 bin öğretmen, 10 bin polis alınacak. Kooperatiflerin 640 milyon liralık borcu 5 yıl vadeye yayılacak. Afetzede çiftçilerin borçları 1 yıl süreyle ertelenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2016 Güncelleme 10 Ağustos 2016, 01:34
25 bin kişiye iş

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda, öğretmen ve polis adaylarına, çiftçiye, kooperatifçiye ve üreticiye müjdeler verdi. Yıldırım, şunları söyledi:

▼ Milli Eğitim Bakanlığımız, yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. Ayrıca İçişleri Bakanlığımız 10 bin polis alacak.

▼ Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Önümüzdeki günlerde yasalaşacak.

▼ Türkiye'yi 2023'e hazırlamak için Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına karar verdik. Bununla ilgili tasarıyı da Meclis'e gönderdik. Mega projeler daha da hızlanacak. Stratejik, teknolojik yoğun ve uzun vadeli yatırımlara finansman sağlanacak.

▼ Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece bin 268 kooperatifin, 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz. Böylece borçlardan dolayı başlatılan icra takiplerini de durduruyoruz.

▼ Afetlerden etkilenen çiftçilerimizin, üreticilerimizin Ziraat Bankası'na, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını da 1 yıl süreyle erteliyoruz.

▼ Esnafımız taşınır malları da artık teminat olarak gösterilebilecek.

BAŞVURU KUYRUĞU
Adalet Bakanlığı bünyesine personel alınacağını duyanlar, dün başvuru için bakanlık önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bakanlık; mühendis, mimar, koruma ile güvenlik görevlisi, şoför, hizmetli, psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı alacak.