Kamuda ikinci dalga

Paralel Yapı temizliği kapsamında görevden alınan kamu personeli sayısı 66 bine çıktı. Şube müdürleri ve üst kadrolar da mercek altına alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2016 Güncelleme 29 Temmuz 2016, 01:05
Kamuda ikinci dalga

İÇİNDEKİLER

FETÖ soruşturmasında 51 bini aşkın personelin uzaklaştırıldığı temizlik operasyonunun ikinci adımı, kamudaki şube müdürü ve üstü kadrolara yöneldi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudan 66 bin personel görevden alınırken, yönetici personel yeniden taranıyor. Kritik kurumlar başta olmak üzere personelin bilgi sistemlerine giriş şifrelerinin tamamı değiştirildi. Olası bilgi ve belge sızdırmalarına karşı da güvenlik en üst düzeye çıkarıldı. FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi'nde çalışanların da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kamu kurumlarında ciddi bir temizleme operasyonu yapıldığını belirterek, "Kendilerini gizleme konusunda çok başarılılar. Açığa çıkmamış olanları tespit etmek için çalışıyoruz. Tüm Türkiye'deki kurumlar için tarama yapılıyor" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, odalar, borsalar ve kooperatiflerde bin 500 ismin görevden uzaklaştırılacağını söyledi, "200 gümrük müşavirliği kapatılacak" dedi.

Hazal ATEŞ