Emeklilere kuruşu kuruşuna yeni maaş

9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz zammı yüzde 3.63 oldu. Bu ay maaşlar 138 liraya varan zamlı yatacak. TAKVİM, yeni maaşları kuruşu kuruşuna hesapladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2016 Güncelleme 05 Temmuz 2016, 00:45
Emeklilere kuruşu kuruşuna yeni maaş

İÇİNDEKİLER

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği Temmuz zammı netleşti. Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 3.63 artacak. Emekliler, bu ay maaşlarını zamlı olarak alacak. 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Ocak ayında yüzde 3.86 enflasyon artışı ve 100 lira seyyanen zamdan yararlanmıştı. Temmuz zammının oranı da dün Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerini açıklamasıyla ortaya çıktı. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 3.63 olarak gerçekleşti. Buna bağlı olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 3.63 oldu. Belirlenen zam oranı bu ay maaşlara yansıtılacak. SSK ve Bağ--Kur emeklileri yüzde 3.63 zamlı aylıklarını bu ay maaş ödeme günlerinde alacak. TAKVİM, yeni maaşları hesapladı. Maaşlarda 28 ile 138 lira arasında artış olacak.

798 LİRADAN BAŞLIYOR
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, zamlı taban maaşları açıkladı. Ergün, yeni aylıklarla ilgili şu bilgileri verdi: "2000'den önce emekli olan işçilerin en düşük emekli aylığı bin 339 lira 18 kuruşa yükselecek. 2000'den sonra emekli olan işçi emeklilerinin 770 lira 28 kuruş olan taban aylıkları da bu artışla 798 lira 24 kuruşa yükselmiş olacak. Diğer taraftan, en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı bin 163 lira 38 kuruşa çıkacak. En düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı da enflasyon zammıyla 916 lira 55 kuruşa ulaşacak. En düşük memur emeklisi aylığı ise toplu görüşmelerden elde edilen yüzde 5'lik zamla bin 533 lira 34 kuruştan bin 610 lira 1 kuruşa yükselecek."






'TÜKETİM SEPETİ DEĞİŞTİRİLSİN'
TÜİK'in enflasyon hesabının emeklilerin mutfağını yansıtmadığını kaydeden Kazım Ergün, emeklilerin yaşam standardına uyacak yeni bir tüketim kalıbı oluşturularak, hesaplamaların buna göre yapılmasını istediklerini belirtti. Ergün, şöyle devam etti: "Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplamaları bizim için adil olmayan sonuçlar doğuruyor. Bu da bizim gelirlerimizi olumsuz etkiliyor. Bu konuda yetkililerimizden çözüm üretmelerini bekliyoruz."