Yollara düştük

9 günlük bayram tatili başladı. İstanbullu yollara düştü, trafik durdu. Ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü tatilcilerin akınına uğrarken; feribotlar tercih edilmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2016 Güncelleme 02 Temmuz 2016, 01:22
Yollara düştük

İÇİNDEKİLER

9günlük Ramazan Bayramı tatili başladı. Tatilin uzaması ile soluğu memleketinde, tatil bölgelerinde almak isteyen İstanbullular, yollara düştü. Dün öğlen saatlerinden itibaren İstanbul'un pek çok bölgesinde trafik yaşanmaya başladı. Akşam üzerine doğru trafik adeta durdu. Özellikle TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde trafik yoğunluğu yüzde 95'i buldu. Zaman zaman felç olan trafikte, insanlar saatlerce beklemek zorunda kaldı. İzmir istikametine gidenler ise Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte bir nebze daha rahat bir yolculuk yaşadı.

4 DAKİKADA KÖRFEZ
Açılışı önceki gün yapılan ve bayram tatili sonuna kadar ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'ne ilgi de hayli yoğun oldu. Sürücülerden bazıları, zaman zaman köprü giriş ve çıkışlarında araçlarını durdurarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Körfez'i 4-6 dakika gibi bir sürede geçen vatandaşlar, memnuniyetlerini de dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Her tatilde akın edilen, dolup taşan Eskihisar-Topçular feribotları ise Osmangazi Köprüsü'nün etkisiyle tercih edilmedi.

TÜRKİYE TATİLDE
Yollara döküldü.
14 milyon kişi otobüs kullandı.
1 milyondan fazla araç yola çıktı.
3 milyon kişi kendi aracında oldu.
4 milyona yakın kişi tren, vapur, uçak kullandı.


Her tatil döneminde uzun kuyruklar oluşan Eskihisar-Topçular feribotunda dün tek araçla bile sefer yapıldı.

OSMANGAZİ İN FERİBOT OUT
Eskihisar -Topçular arasında sefer yapan araba vapurunda bu bayram sıra oluşmadı. Osmangazi Köprüsü'ne akın edilince, Topçular tarihinin en boş dönemini yaşadı. Bölge esnafı, uzun zamandır feribot iskelesinin bu kadar sakin görülmediğini belirterek, bayram süresince ücretsiz olmasının vatandaşları Osmangazi Köprüsü'ne yönlendirdiğini kaydetti.



GEÇİŞ ÜCRETSİZ
Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ile özel sektör tarafından işletilecek Osmangazi Köprüsü ücretsiz olacak. Ücretsiz geçişlerin 11 Temmuz saat 07.00'ye kadar devam edeceği açıklandı.