İş dünyası lanet yağdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2016 Güncelleme 30 Haziran 2016, 04:18
İş dünyası lanet yağdırdı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırıya, iş dünyasından lanetleme mesajları yağdı. Saldırıyı sert bir dille kınayan iş dünyasının önde gelen isimleri, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

● TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bu saldırının hedefinin tüm dünya olduğu unutulmamalıdır. Terör sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir realitedir ve Türkiye her zaman olduğu gibi bu belanın insanlık tarihinden silinmesi için haykırmaya devam edecektir.

● TÜSİAD: Son dönemde üzülerek şahit olduğumuz tüm insanlık dışı saldırılar gibi bu saldırı da ülkemizin ve uluslararası toplumun huzurunu, demokratik ve açık toplum düzenini hedef almıştır. Ülkemizin doğrudan kalbine yöneltilmiş bu hain saldırı, terörle küresel ölçekte topyekün mücadele ihtiyacının önemini ve aciliyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

● İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Saldırıyı lanetliyorum. Terör saldırısı; insanlık değerlerine, barışa ve huzura yapıldığı kadar; İstanbulumuz'un kimliğine de yapılmış alçakça bir saldırıdır. Bu vahşi terör, aynı zamanda medeniyetler ve kültürlerin başkenti olan İstanbulumuz'u başka bir kimliğe dönüştürme çabasıdır. Fakat buna asla muvaffak olamayacaklar.

● İTO Başkanı İbrahim Çağlar: Yüreklerimiz bir kez daha yandı. 72 milletten yolcunun hep birlikte bulunduğu dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Terörün milleti, vatanı olmadığını bir kere daha gördük. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız.

● MÜSİAD Başkanı Nail Olpak: Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız.

● DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan: İstanbul'un en merkezi yerinde meydana gelen terör saldırısı; ülkemizin ekonomisine, demokrasisine ve her şeyden önemlisi güvenlik duygusuna doğrudan bir saldırıdır. Bu tür olayların bırakın insanlarımızı korkutmayı, bilhassa birbirimize bağlanmamıza vesile olacağını herkesin bilmesini istiyoruz.

● TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar: Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Çocuk-yaşlı, kadın-erkek demeden masum insanları hedef alan caniler ve bu canilerin arkasındaki odaklar, amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenler, er geç akıttıkları kanda boğulacaklar.

● Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem: Türkiye'nin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

● TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Amaç ülkemizi terör nedeniyle yaşanmaz, seyahat edilmez bir ülke olarak dünyaya tanıtmak istemektir. En önemlisi, ülkemizin ilerlemesini ve yükselmesini istemiyorlar. Bugün birlik olma günüdür. Hainler bu yaptıkları caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir.

● Askon Başkanı Mustafa Koca: Uluslararası kamuoyu şunu çok iyi bilmeli ki, bugün Türkiye'de bu terör taşeronluğunu yapanlar yarın hizmet aldıklarının buyrukları doğrultusunda başka yerlerde de vahşi operasyonlarını gerçekleştireceklerdir.

● İTHİB Başkanı İsmail Gülle: Masum insanları gözünü kırpmadan katleden bu hainler, Türkiye için güvenli olmayan bir ülke imajı yaratmaya çalışsalar da bunu başaramayacaklar. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için daha fazla çalışmalıyız.