Herkese bayram

4 Temmuz’da Başbakan Yıldırım, devrim niteliğindeki ekonomi paketini açıklayacak. Turizmciden GSS borçlusuna, çiftçiden yatırımcıya pek çok kesimi ilgilendiren düzenlemeler geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2016 Güncelleme 29 Haziran 2016, 00:00
Herkese bayram

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, 4 Temmuz arife günü toplumun çeşitli kesimlerinin beklentilerine yanıt veren, piyasaları canlandıracak,
Doğu-Güneydoğu'da yatırımların önünü açacak ekonomiye ilişkin devrim niteliğinde bir paket açıklayacaklarını söyledi. Başbakan Yıldırım, "Bayram müjdesi olarak gerek Güneydoğu ile ilgili gerekse Türkiye'deki çeşitli kesimlerin ekonomiyle ilgili beklentilerini karşılayacak müjdeleri vatandaşlarımıza paylaşacağız" dedi. Doğu'ya kalkınma hamlesinden GSS primini ödemekte zorlanan vatandaşlara, 350 bin vatandaşa yeni fırsattan turizmciye desteğe kadar birçok kesimi ilgilendiren ekonomi paketine ilişkin tespitler şöyle;

Doğu'da atölye, fabrika kurmak isteyenin sermayesinin yüzde 50'sini devlet karşılayacak.
Enerji, demir-çelik sektörü başta olmak üzere bunların asıl teknolojisini üreten firma, kişi bazında teşvik verilecek. Devlet, 3-5 firma belirleyerek, "sen iletişim, sen bilgisayar, sen beyaz eşya üret" diyerek bir defalığına teşvik edecek.

PRİM 65'İN ALTINDA
Çiftçiye farklı kalemlerde bir yıl boyunca yapılan destekler yerine yılda iki kez ve toplu olarak destek verilecek. Üretimde düşme olasılığına karşı Tarım Bakanlığı devreye girecek.
GSS primi 65 liranın altında olacak.
Türkiye'den konut alan yabancıya, önce oturum, sonra vatandaşlık verilecek.
Turizm sektörünün ihracat sayılarak, KDV iadesi gibi imkanlardan yararlanması sağlanacak, istihdam desteği genişleyecek.

MÜFTÜ RESMİ NİKAH KIYABİLECEK
Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına evlendirme yetkisi verdiklerini belirten Başbakan Yıldırım, "Ayrıca il ve ilçe müftüleri de bundan böyle resmi nikahları kıyabilecek" dedi.

PASAPORT NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE
Başbakan Yıldırım, pasaport ve ehliyet işlemlerinin de bundan böyle polisten alınarak nüfus idarelerine verileceğini kaydetti. Yıldırım emniyetin üzerindeki yükün de azalacağını ifade ederek, "Böylece emniyetteki 5 bin polis de asli görevine dönmüş olacak" şeklinde konuştu.

HAZAL ATEŞ