Erken emeklilik Başbakan’da

Emeklilikte yaşa takılanlara güzel haber geldi. Prim gün sayısını doldurmasına rağmen yaşa takılan 300 bin sigortalıya, erken emekliliğin kapısı açılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2016 Güncelleme 25 Haziran 2016, 01:06
Erken emeklilik Başbakan’da

İÇİNDEKİLER

Yaş şartını bekleyen 300 bin çalışana müjde geldi. Çalışanın lehine olacak düzenleme için taslak hazırlanmaya başlandı. Sigortalı olarak prim gün sayısını doldurmuş olmasına rağmen yaş şartı nedeniyle emekli olamayan 300 bin civarındaki sigortalıyla ilgili çalışma yeniden başlatıldı. Emeklilikte yaş bekleyenlerin durumu Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında konuşuldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın, vatandaşın kendi müdahale ve tercihi olmaksızın, tamamen devletin yaptığı bir düzenlemeden dolayı ortaya çıkan durum karşısında mağdur olmalarının haksızlık olduğunu vurguladığı öğrenildi.

FORMÜL ARANIYOR
Başbakan Binali Yıldırım'ın, bu konuda bir çözüm bulunması yönünde talimat verdiği ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, konuyla ilgili çalışma başlattıkları belirlendi. Çalışanların lehine olabilecek şekilde bir formül aranacağı belirtildi.

8 EYLÜL 1999 SINIRI
Emeklilikte yaşa takılanların problemi, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan düzenlemeyle ortaya çıkmıştı. Daha önce sadece prim günü-yıl hesabı emeklilikte esas alınırken, yapılan düzenlemeyle, emeklilik için yaş sınırı da konulmuştu. Bu tarihten sonra emeklilik yaşı artırılmıştı.