Adım adım promosyon

Milyonlarca emeklinin beklediği promosyonda pazarlıklarda sona yaklaşılırken, muhtarlara 300 lira ödeme anlaşması yapıldı. Emeklilerle ilgili kararın bayrama kadar verilmesi bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2016 Güncelleme 24 Haziran 2016, 08:34
Adım adım promosyon

İÇİNDEKİLER

PROMOSYONDA adım adım sona yaklaşılıyor. Memurlar gibi emeklilerin de promosyon alabilmesi için aylardır, Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında pazarlıklar yapılıyor. Son olarak memurların ardından muhtarlar için promosyon anlaşmasına imza atıldı. Sıra emeklilere geldi.
KREDİ İMKANI DA VAR
Türkiye Muhtarlar Federasyonu (TMF) ile Halk Bankası arasında imzalanan maaş protokolü çerçevesinde, Temmuz ayında muhtarlar 300 TL promosyon alacak. Önümüzdeki aylarda Türkiye genelindeki 50 bin 27 muhtarın da aynı kapsama alınması için mücadele ettiklerini söyleyen TMF Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, "Protokol için Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın desteğini aldıktan sonra Halk Bankası ile temasa geçtik. Seçime kadar olan yaklaşık 2.5 yıllık süreçte muhtarlara 300'er lira maaş promosyonu verilmesi kararlaştırıldı. Protokol kapsamında muhtarlar, kolay kredi çekebilecek, kredi kartları için aidat ödemeyecek. EFT ücreti vermeyecek. İnşallah en kısa sürede ülkemizin dört yanındaki muhtarlarımıza bu kolaylıkları sağlayacağız" dedi.
3 YILLIK PEŞİN ÖDENECEK
Çalışma Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre; promosyon ödemelerinde iki formül üzerinde duruluyor. Ya yapılan pazarlıklar sonunda ortaya bir rakam çıkacak ve bütün bankalar bunu ödeyecek. Ya da konu rekabete açılacak. Bakanlık bir taban fiyat belirleyecek ve serbest rekabet ortamı içinde bankalar bunun üzerindeki diledikleri rakamı verebilecek. 900 lirada anlaşma sağlanırsa emekliler bu parayı 3 yıllık dönem için alacak. Bu süre içinde emekliler promosyon aldığı bankayı değiştiremeyecek.
BAKANLIK BASTIRIYOR
Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında önümüzdeki günlerde imzalanması beklenen protokol ile 11 milyona yakın emekliye memurlar gibi promosyon ödenecek. Aylardır süren pazarlık maratonunun bu ay bitmesi ve sözleşmelerin Ramazan Bayramı'na yetiştirilmesi bekleniyor. Bankalar, emeklilere 3 yıl için 600 lira ödeme yapmayı kabul ediyor. Ancak bu teklifi Çalışma Bakanlığı yetkilileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kabul etmiyor. Bakanlık, yıllık 300 liradan 3 yıl için 900 lira promosyon ödenmesini talep ediyor. Bazı bankalar bu teklifi kabul etti. Yapılacak yeni görüşmede bankalar ile 900 lira için el sıkışılması bekleniyor.