Promosyon kararı Başbakan’da

6.5 saatlik ekonomi zirvesinden önemli kararlar çıktı: Kıdem tazminatı, taşerona kadro, emekliye promosyona öncelik verilecek. Üretim ve yatırım artacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2016 Güncelleme 07 Haziran 2016, 01:11
Promosyon kararı Başbakan’da

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında ilk kez yapılan 6.5 saatlik ekonomi zirvesinden 'küresel ekonomik durgunluk riskine' karşı 16 ayaklı ekonomi planı çıktı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda, milyonların beklediği müjdeler de masaya yatırıldı. Kıdem tazminatı, taşeron işçilere kadro, emekliye promosyon düzenlemelerine öncelik verilmesi kararlaştırıldı.

NELER YAPILACAK?
Buna göre; herkesin kıdem tazminatı alması için fon sistemi oluşturulacak. Çalışanlar için bireysel hesaplar oluşturulacak. Bu hesaba işveren her ay ödeme yapacak. Yeni model, sosyal taraflarla uzlaşma sağlanarak hayata geçirilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 720 bin taşeron işçi kadroya geçirilecek. Bu işçiler, kamuda 'özel sözleşmeli personel' olarak istihdam edilecek. Bunun için gereken yasa, hızla çıkarılacak. Emekliler de memurlar gibi banka promosyonu alabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu, bankalarla protokol imzalayarak süreci başlatacak. Genel Sağlık Sigortası sistemi de zirvede ele alındı. Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim ödemeleri çalışması tamamlanacak. Gelir testi sistemine neşter vurulacak. Toplum yararına çalışma programı güncellenecek. Karekodlu çek uygulamasının zorunlu hale getirilmesini öngören yasal düzenleme imzaya açılarak hızlı bir şekilde Meclis'e gönderilecek. İflas ertelemenin kötü amaçlı kullanımını önleyecek düzenleme de hızla Meclis'e sevk edilecek. Üretimi, yatırımı artıracak adımlar atılacak.

Hazal ATEŞ