İntibak için karar ZAManı

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak zammı için gözünü Yargıtay’a çevirdi. 2 dava için de son viraja girildi. İMBED Başkanı Öz, ‘Bugün-yarın karar çıkabilir’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2016 Güncelleme 06 Haziran 2016, 07:56
İntibak için karar ZAManı

İÇİNDEKİLER

2016'da emekliler önemli gelir artışlarına kavuştu. Rutin zamlara ek olarak; ekstra artışlar gerçekleştirildi. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşına 100 lira seyyanen zam yansıtıldı. Emekli olup Bağ- Kur kapsamında çalışanlar da destek primi kesintisinin kaldırılmasıyla yüzde 11.1'lik gelir artışı elde etti. Emeklilere ek gelir yaratacak promosyon da sonuca ulaşmak üzere. Tüm bu gelişmeler yaşanırken; 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için de son viraja girildi. Milyonların beklediği intibak için Yargıtay'ın kararı bekleniyor. Kararın her an çıkabileceği ifade ediliyor.
'UMUTLUYUZ'
2000'den önce emeklilere verilen intibak zammının ardından harekete geçen Türkiye Emekliler Derneği ile İşçi, Memur ve Bağ- Kur Emeklileri Derneği (İMBED), bu artıştan daha sonra emekli olanların da yararlanması için yargı sürecini başlatmıştı. İdare mahkemelerinden olumsuz karar çıkınca da davalar Yargıtay'a taşınmıştı. İntibak için Yargıtay'ın vereceği karar belirleyici olacak. İMBED Başkanı Hamdi Öz, "Karar her an çıkabilir. Yargıtay'dan bugün-yarın karar çıkabilir. Lehimize bir karar çıkmasını bekliyoruz" dedi.
355 LİRA ARTIŞ
Yargıtay, idare mahkemesinin kararını ya onaylayacak ya da bozacak. Bozması durumunda idare mahkemesi davayı yeniden görecek. İdare mahkemesi kararında direnirse, son sözü Yargıtay Hukuk Genel Kurulu söyleyecek. Yargıdan intibak yönünde karar çıkarsa, bunun 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsaması için düzenleme yapılması gerekecek. Yeni intibak ile maaşlarda 355 liraya varan artış olması bekleniyor.