Çocuğunu doktora götür parayı al

Çocuğunun sağlığını ihmal etmeyen, okula düzenli gönderen, doğumunu hastanede yapan yoksul annelere devlet destek veriyor. Annelere nakit yardım yapılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 00:00
Çocuğunu doktora götür parayı al

İÇİNDEKİLER

Hükümet, sosyal politikaların en önemli ayağı yoksullukla mücadelede büyük bir başarı elde etti. Şartlı nakit desteğiyle 3.5 milyon ailenin yüzü güldü. Bu kapsamda 1 milyar TL şartlı nakit yardımı yapılırken; 2 milyonu aşkın vatandaş eğitim yardımından, 1 milyonu aşkın vatandaş gebelik ve sağlık yardımından yararlandı. Böylece çocuğunu okula götüren, 0-6 yaş çocuğunun sağlığını ihmal etmeyenler, doğumunu hastanede yapan annelere destek sağlandı.

HER ÖĞRENCİYE 60 TL
Şartlı Nakit Transferi Programı ile 3.5 milyon kişiye toplamda 1 milyarı aşkın yardım yapıldı. Yoksulluk riski altındaki ailelerin çocuklarını düzenli olarak okula göndermelerini, temel sağlık hizmetlerinden düzenli olarak faydalanmalarını hedefleyen nakit sosyal yardım programı, Şartlı Eğitim Yardımları, Şartlı Sağlık Yardımları ve Şartlı Gebelik Yardımları olmak üzere 3 bileşenden oluşuyor. Her öğrenci için aylık 60 TL verilirken, Şartlı Sağlık Yardımları kapsamında, sağlık kontrolü yapılan çocuklar için aylık 35 TL, Şartlı Gebelik Yardımları'nda da doğum öncesinde ve sonraki 2 ay süresince sağlık kontrolünü yaptıran kadına aylık 35 TL, doğumun hastanede gerçekleştirilmesi durumunda da 75 TL yardım yapılıyor.

ANNELERE KREŞ YARDIMI
Programın hedef kitlesi, ekonomik güçlükler nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen veya düzenli sağlık kontrolleri yaptıramayan, nüfusun en yoksul kesimi olarak belirlendi. Öte yandan vatandaşların kaliteli, hesaplı, kolay erişilebilir kreşlerden faydalanabilmesi için teşvik düzenlemeleri yapılacak, yoksul ailelere de belirli ölçütlerde internet erişimi imkanı sağlanacak.

Derya KISA ATEŞ