Kirli oyun

Rusya, vatandaşlarının Türkiye’de tatil yapmasını engellemek için sert uygulamalara imza atarken; ABD ve Avrupa ülkeleri de Türk turizmini vurmak için propaganda başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2016 Güncelleme 24 Mayıs 2016, 01:51
Kirli oyun

İÇİNDEKİLER

Türk turizmini baltalamak isteyenler, fırsatı kaçırmadı. Turizmde dünya 6'ncılığına kadar yükselen ülkemizin başarısını kıskananlar, kirli oyunlarıyla sahneye çıktı. Terör olaylarını bahane eden başta Avrupa ülkeleri ve ABD 'Türkiye'ye gitmeyin' propagandasına başladı. Avrupa basını; 'Türkiye'de can güvenliği yok' imajı yaratmaya çalışırken, tatil için farklı destinasyonları teşvik etmenin peşine düştü. ABD'de üniversitelerde bile 'Türkiye tehlikeli' iddialarıyla önyargı oluşturulmaya çalışılıyor. Rusya ise uçak krizi sonrasında tur operatörlerine uyguladığı baskıyı artırdı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sert tavrı nedeniyle bazı Ruslar da Türkiye'deki evlerini acilen satılığa çıkardı.

EVLERİ ARAPLAR KAPTI
Bodrum'dan çıkan Rus turistlerin yerini de Araplar almaya başladı. Ruslar'ın 250 bin euroluk yazlıklarına, Araplar 200 bin euroya sahip oldu. Propagandanın sonucu olarak bazı Avrupalı turistler de sahil şehirlerindeki evlerini satışa çıkardı.

RUS GETİREN YANDI
Moskova yönetimi, son 6 ay içerisinde bin 700 Rus şirketini denetleyerek, Türkiye'ye tatil satan 400 şirket hakkında adli ve idari dava açtığını duyurdu. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Hakları Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), ülkede Ruslar'a Türkiye'ye internet üzerinden tur satışı yapılıp yapılmadığının da denetlenmeye devam edildiğini, yaptırımların süreceğini bildirdi.

İNGİLİZ TURİSTTEN TOKAT GİBİ CEVAP
61 yaşındaki İngiliz turist Keith Raymond Gibson, bu ay ikinci kez Türkiye tatiline geldi. Ülkesindeki Türkiye aleyhinde 'Gitmeyin, terör ve savaş var' söylemlerine sinirlenerek tişörtüne 'Kahpe terörist s... Ben tatildeyim' yazısı yazdırdığını belirten Gibson, şunları kaydetti: "İngiltere'de birçok medya grubunda ve sosyal medyada yalan haberler üretiyorlar. Buna karşı tişörtü bastırdım. Ülkeme döndüğümde büyük ilgi gördüm. Facebook ve Twiter'da 37 bin tıklanma ve çeşitli web bloglarda 500 bin beğeni oldu."