Bastır parayı al vatandaşlığı

Daha önce 1 milyon dolar getireni vatandaş yapan Amerika şimdi fiyatı 500 bin dolara indirdi. Bu parayı Amerika’ya götüren herkese Green Card veriliyor. Başvuruda Çinliler başı çekerken ikinci sırada Türkler geliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2016 Güncelleme 23 Mayıs 2016, 01:48
Bastır parayı al vatandaşlığı

İÇİNDEKİLER

Yabancı yatırımcı çekme konusunda sıkıntı yaşayan ülkeler, bu zorluğu aşmak için birçok yol deniyor. ABD, EB-5 Yatırımcı Programı ile Amerika içerisinde devlet tarafından onaylanmış bölgesel merkezlerde yer alan bir projeye yatırım yapana Green Card veriyor. Amerika daha önce bu yatırım miktarını 1 milyon dolar olarak belirlemişti. Şimdi rakam yarı yarıya düştü ve 500 bin dolar yatırım yapan vatandaşlık imkanına kavuşuyor. Sözkonusu yatırım imkanını duyan Çinliler başvuru için hücum ederken Türk zenginler de ikinci sıraya yerleşti. Bu konuda danışmanlık hizmeti veren şirketlerin yetkilileri, sistemi şöyle anlattı:

HER TÜRLÜ HAK VAR
"Yatırımcı 500 bin dolar ile bölgesel merkezlerdeki projelere para aktarmak için başvuruyor. Başvurusu kabul edilirse bu projelere yatırım yapabiliyor. Bunun üzerine kendisine ve ailesine önce 2 yıllık, daha sonra ömür boyu kalıcı Green Card veriliyor. Geçici Green Card ile bu yatırımcılar Amerika'nın istedikleri yerine yerleşebiliyor. Eğitim ve sağlık hizmetlerinden diğer Amerikalı vatandaşlar gibi yararlanıyorlar. İş kurma ve şirkette çalışma hakları da bulunuyor."

2.5 YIL SONRA PASAPORT
Hemen Amerika'ya yerleşmek istemeyenler ise yılda en az bir kez ABD'ye gidip gelerek Green Cardları'nın geçerliliğini koruyor. 5 yıllık dönemde en az 2.5 yıl Amerika'da kalma şartıyla vatandaşlık hakkı kazanılıyor.

SİCİLE BAKIYORLAR
Her yıl Ekim ayında yapılan başvuruda kişinin temiz bir sicile sahip olması, yatırım tutarının kendisine ait olması ve yasal yollardan kazanıldığını ispatlaması çok önemli. ABD paranın kaynağı ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapıyor.

5 YILDA PARA ALINIYOR
Yabancı yatırımcılar bir proje merkezine yaptığı yatırımı, ortalama 5 yıl sonunda üstelik küçük bir kazançla geri alabiliyor. Daha önce yapılmış yatırımları takip etmek riski azaltıyor. Bu yüzden yatırım yaparken bilinen projeler seçilmesi gerekiyor.