Borcu kredi ile kapatın

Kart borcunu ödeyemeyenler, faiz sarmalına yakalanıyor. Kartopu gibi büyüyen borçtan kurtulmak için çözümsüz değilsiniz. En kısa sürede ihtiyaç kredisi çekip, borcu sıfırlayın, katlanan faize ‘Dur’ deyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2016 Güncelleme 09 Mayıs 2016, 00:00
Borcu kredi ile kapatın

İÇİNDEKİLER

Kredi kartı borcunu zamanında ödeyemeyen vatandaş, faiz batağına saplanıyor. Katlanarak artan faiz ile anaparanın üzerine yüklü meblağlar ekleniyor. Noter, ihbar, avukatlık, icra, takibi gibi ekstra masraflarla, borç altından kalkılamayacak bir hal alıyor. Her geçen gün de artıyor. Türkiye'de mahkemelik olan, borcu ödenemeyen yaklaşık 5 milyon kredi ve kredi kartı bulunuyor. Kredi kartı borçlarından kurtulmanın elbette yolu var.

BANKALARI KARŞILAŞTIRIN
Bankadan kullanacağınız ihtiyaç kredisi ile borçlarınızı kapatabilirsiniz. Ancak sonrasında yine 'düzenli ödeme' şartı sizi bekliyor olacak. Ayrıca kullanılan kredinin ödemesi sürerken, yeniden kredi kartına yüklenmemek önem taşıyor. İhtiyaç kredisi alırken, faiz oranlarının kıyaslanmasının yanı sıra masrafların tutarına da dikkat edilmesi gerekiyor. Uluslararası Finansal Eğitim Ağı (INFE), borçlar konusunda 2015'te 17 ülkede bir araştırma yaptı. Buna göre; 1 yıl içinde en az 1 kere borç alanların oranı Türkiye'de yüzde 42 iken, 17 ülkenin oran ortalaması yüzde 19 düzeyinde. Türkiye'nin hemen ardından; yüzde 41 ile Arnavutluk gelirken, üçüncü Letonya'da bu oran yüzde 26. Belçika, İngiltere ve Norveç gibi ülkelerde ise oran yüzde 10'un altında.

100 KİŞİDEN 34'Ü BORÇLU
INFE'nin araştırması ile 1 yıl içinde en az 1 defa geliri giderinin altında kaldığını söyleyenlerin oranı tespit edildi. Arnavutluk'ta nüfusun yarısından fazlası (yüzde 54) bu duruma düştüğünü belirtirken, aynı soruya "Evet" cevabı verenlerin oranı Türkiye'de yüzde 50, Fransa'da yüzde 40 oldu. Türkiye'de faturalarını düzenli ödeyenlerin oranı yüzde 66. 17 ülkenin düzenli fatura ödeme ortalaması ise yüzde 80.



YARIN: Nakit çekim mi, destek hesap mı?

ÖZLEM KAMER TERCANLI