Emekli olana kadar kadro

720 bin taşeron işçiye kadro müjdesinin detayları belli oldu. Taşeron işçiler özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek, 3 yılda bir sözleşme imzalanacak. İşçi, memurluğa aykırı davranışta bulunmadıkça emekli olana kadar kamuda çalışabilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2016 Güncelleme 12 Nisan 2016, 06:52
Emekli olana kadar kadro

İÇİNDEKİLER

Kamuda görev yapan 720 bin taşeron işçi kadro heyecanı yaşarken, detaylar da belli olmaya başladı. Kamuda özel sözleşmeli personel unvanlı pozisyona atanacak olan taşeron işçiler, 3'er yıllık sözleşme imzalayacak ve devlet memurluğuna aykırı davranışta bulunmadıkça emekli oluncaya kadar çalışabilecek. Star'ın haberine göre sözleşme için 'emekli olmamış ve 65 yaşını aşmamış olmak' yeterli sayılacak. İşte Maliye Bakanlığı'nın planladığı düzenlemenin detayları:
KİMLERİ KAPSIYOR?
Taşeron işçi düzenlemesi; genel ve özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları ile bunlara bağlı döner sermayeli idareler, İl özel idareleri ve belediyeler ve bağlı kuruluşları, özel kanunlarla kurulan diğer kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak.
Kamu İhale Kanunu kapsamında ve asıl işveren alt işveren ilişkisinin kurulduğu 'personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında' yer alan asıl ve yardımcı işleri kapsayacak, süreklilik arz eden ve 12 ay süren hizmetlere ilişkin işler ile ihale dokümanında personel sayısının belirlendiği işleri kapsayacak.

TARİH ŞARTI DEĞİŞTİ
Kamuya geçiş; kurum ve iş açısından kapsamda olunan kurumlarda çalışanları, tasarının TBMM'ye sevk edildiği tarih itibarıyla çalışanları, kapsamdaki idarelerde 1 Kasım itibarıyla da çalışanları, yaş hariç devlet memurluğuna atanmak için öngörülen genel şartları taşıyanları, emekli aylığı almaya hak kazanmamış olanları, 65 yaşını doldurmamış olanları, dava açma dahil her türlü haklarından feragat etmiş olanları, yapılacak yazılı ve veya sözlü sınavda başarılı olanları, devletin güvenliğine karşı suçlar ile Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlarla ilgili olarak hakkında herhangi bir soruşturma veya kovuşturma bulunmayanları kapsayacak.
30 GÜN İÇİNDE BAŞVURULACAK
Düzenlemeden itibaren 30 gün içinde çalışılan idareye başvurulacak. 3 ay içinde idare, şartları taşıyıp taşımadığını tespit edecek. 3 ay içinde İçişleri Bakanlığı'nca isim vizesi yapılacak. Vize işlemi yapılanlar bu süreyi izleyen 2 ay içinde idarelerince yazılı ve / veya sözlü sınava tabi tutulacaklar. Yapılan sınavlarda başarılı olanlar 1 ay içinde vize edilen pozisyonlara atanacak. Sınavı geçemeyenler işten çıkartılacak.

ÜCRET NASIL OLACAK?
Kamuya geçişte, 1 Ocak 2016 itibarıyla ihale sözleşmesine göre ödenmekte olan ücret ve diğer mali haklar esas alınacak. 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle mevcut mali hakları, atandıkları tarihe kadarki dönemde 'sözleşmeli personel ücretinde meydana gelen artış oranı' kadar artırılarak güncellenecek. 4B'li sözleşmeli personelin yararlandığı sosyal haklardan (aile ve yiyecek yardımları) aynen yararlanacaklar.
Yer değiştirme imkanı verilmeyecek.
Halen mahalli idarelerde alt işveren işçisi olarak çalışanlar mahalli idarelere ait şirketlerde istihdam edilecek.
Emekli olana kadar çalışma sürecek.