Memura serbest kıyafet geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2016 Güncelleme 31 Mart 2016, 01:45
Memura serbest kıyafet geliyor

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca memuru ilgilendiren düzenleme için düğmeye basıldı. 1982 tarihli Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği değişiyor. Ağustos'ta yapılan toplu sözleşmede de masaya yatırılan bu konu hakkında çalışmalar şekillenmeye başladı.

KRAVATA SON
Edinilen bilgiye göre; kravat zorunlu olmaktan çıkacak. Saç, sakal, bıyık konusunda da değişiklik yapılacak. Mevcut yönetmelikte bu konuda "Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir" deniliyor. Bu tarifler ortadan kalkacak. Erkek memurlar saçlarını aşırıya kaçmamak şartıyla uzatabilecek, belli ölçülerde sakal da bırakabilecek. Kadınlar açısından da kıyafet serbestliği sağlanacak. Örneğin; kumaş ile birlikte kot pantolon giymek de serbest olacak.

BAZI MESLEKLER KAPSAM DIŞI
Üniforma giymek zorunda olan polis, asker, hakim gibi meslekleri icra edenler için yine mesleki kıyafet kuralları geçerli olacak. Yine bazı kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetin özelliğine, çalışılan işin ve yerin durumuna göre giyim eşyasının tipi, modeli ve rengi ilgili kurumun üst yöneticisinin onayı ile tespit edilebilecek. Örneğin; sağlık çalışanları beyaz giymek durumundaysa bu kurala uygunluk amirlerce belirlenecek.