10 milyar liralık sevgi

Geçtiğimiz yıl kredi kartıyla 8.3 milyar liralık harcama yapılan Sevgililer Günü'nde bu yıl sadece kuyumda 1 milyar lira artış bekleniyor. En büyük beklenti ise tanesi 10 liradan satılan kırmızı güllerde...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2016 Güncelleme 14 Şubat 2016, 02:18
10 milyar liralık sevgi

İÇİNDEKİLER

Bugün kutlanan Sevgililer Günü ekonomiye 10 milyar lirayı bulan bir hareketlilik getiriyor. Başta çiçek ve hediyelik sektörü olmak üzere ulaşımdan kuyuma, yeme-içme ve eğlenceden tekstile kadar birçok sektör hareketlilik yaşadı. Geçtiğimiz yılm Sevgililer Günü haftasında kredi kartıyla yapılan harcamaların miktarı 8.3 milyar lirayı bulmuştu. Bu yıl özellikle kuyum ve çiçek sektöründe ciroların daha da artacağı bekleniyor. Toplam hareketliliğin son bir hafta düşünüldüğünde 10 milyar lirayı bulması bekleniyor. Özellikle çiçek satışlarının katlanacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken sevgililer gününde Türkiye genelinde ortalama 17-20 milyon dal çiçek satıldığını söyledi.

7 MİLYON GÜL...
Palandöken, "Çiçekçilerimizin sevgililer gününde satışları 5 kat, gül satışları 10 kat artmaktadır. Gül talebinin karşılanması için bu hafta 7 milyon gül piyasaya sunuldu. Tanesi 5 ila 10 lira arasında satılacak güller sevginin küçük bir ifadesi olacak. Sevgililer Günü gibi özel günlerin son günlerinde tüm sektörlerde cirolar normalin yüzde 80 üzerine çıkmaktadır. Kredi kartı harcamalarına baktığımızda geçen sene sevgililer günü haftasında 8.3 milyar liralık kart harcaması gerçekleşmiş, kredi kartlarıyla en çok harcama rekoru 14 Şubat Cumartesi "Sevgililer Günü" 17.00 - 17.59 arasında ve 925 bin 276 adet işlem yapılarak kırılmış. Her yıl e-ticaret yüzde 50 oranında artıyor. Sevgililer Günü'nde haksız rekabet yapan korsan satıcılardan alışveriş yapıp, paranızı savurmayın." dedi.

LÜKS ROMANTİZİM 7 BİN LİRA
MasterCard, Sevgililer Günü tercihleri için Türkiye'nin de arasında olduğu 200 ülkede bir araştırma yayımladı. MasterCard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yasemin Bedir Sevgililer Günü'nde Türkiye'de en çok konaklama harcaması yapıldığının altını çizdi.

Öte yandan Sevgililer Günü'nü dışarıda geçirmek isteyenlerde bütçelerine göre faturalarla karşılaşacak iki kişilik yemek fiyatları 200 liradan başlayıp 3 bin liraya kadar çıkabiliyor. Lüks otellerde konaklamalı kutlamalarda ise fiyatlar 400 liradan başlayıp 7 bin liraya kadar çıkabiliyor.