TÜSİAD'da Koç üzüntüsü

Mustafa Koç'un vefatından sonra ilk kez toplanan TÜSİAD'da hüzünlü anlar yaşandı. Konuşmalar sırasında Ali Koç'un gözleri doldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2016 Güncelleme 12 Şubat 2016, 00:00
TÜSİAD’da Koç üzüntüsü

İÇİNDEKİLER

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 46. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantının ilk bölümünde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç anısına özel bir bölüm düzenlenirken, Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç'un gözlerinin dolduğu gözlendi.

'ÖNCE ÜLKEM' DERDİ
Toplantıda Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Mustafa Koç'u anlatan bir konuşma yaptı. Eczacıbaşı, şunları söyledi: "Mustafa milyonlarca insanımızı alçak gönüllülüğüyle büyüledi. Mustafa hepimizin ayı kaderi paylaştığının, aynı gemide olduğunun bilincindeydi. Kazananlar, kaybedenler olmayacağını, hep beraber kazanacağımızı ya da hep beraber kaybedeceğimizi biliyordu. O 'Ülkem varsa ben de varım' diyen aile geleneğinin devamıydı." TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes da, konuşmasına Mustafa Koç'u anarak başladı. Symes, "Bu yılki Genel Kurulumuzu, TÜSİAD Onursal Başkanı, hepsinden önemlisi yeri doldurulamayacak dostumuz Mustafa Koç'un vakitsiz vefatından duyduğumuz acı henüz çok tazeyken yapıyoruz" dedi.


Mustafa Koç'tan bahsedilirken kardeşi Ali Koç'un gözleri doldu. Geçtiğimiz günlerde kolunu kıran Koç, ceketsiz ve kravatsız olarak toplantıya gelirken, elindeki sarı lacivert top da dikkat çekti. Topun kolu güçlendirmek için kullanıldığı belirtildi.