Zamlar tamam

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2016 Güncelleme 28 Ocak 2016, 01:31
Zamlar tamam

İÇİNDEKİLER

Müjdeler bir bir hayata geçiyor. Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 1'inci bölümü TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu maddeler çalışan annelere önemli haklar, muhtara, polise, uzman erbaşa zam getiriyor:

* Muhtarların net 940 lira olan ödenekleri bin 300 liraya yükseltilecek.

* Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolardakilerin yararlandığı emniyet hizmetleri tazminat oranları yüzde 25 artırılacak. Yüksek öğrenimli olanların ek göstergeleri yükseltilecek.

* Uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların ek göstergeleri 3000'e çıkacak. Uzman erbaşa 1. dereceye yükselme imkanı gelecek.

* İlk defa iş kuran gençlerin 3 yıl boyu kazançlarının bir kısmına gelir vergisi muafiyeti getirilecek.

* 25 yaşını doldurmamış öğrenciye pasaport harcı kalkacak.

* Ticari kazancı basit usuldeki mükelleflerin basit usulde tespit edilen ticari kazançlarının 8 bin lirasına kadar olan kısmı üzerinden gelir vergisi alınmayacak. Gübre ve yemde KDV sıfırlanacak.

TAM MAAŞLA YARIM GÜN İŞ

* Kadın memurlar, analık izni sonrasında ilk doğumda 2, ikinci doğumda 4, sonraki doğumlarda 6 ay, günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek. Bu süre içinde mali ve sosyal haklarda herhangi bir kesinti yapılmayacak.

*
Çocuğu olan veya evlat edinen memur anne ve baba, çocuğun ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek. Bu durumda yarım ödeme yapılacak.