Tarıma sıfır faiz

Tarıma desteğini sürdüren Ziraat Bankası, çiftçilik yapan müşterilerine yüzde 0 ile 8.25 arasında değişen faiz oranlarıyla finansman imkanı, faizsiz alışveriş sunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2015 Güncelleme 18 Kasım 2015, 00:42
Tarıma sıfır faiz

İÇİNDEKİLER

Ziraat Bankası, tarıma verdiği desteği tüm hızıyla sürdürüyor. Üreticilere faiz kolaylıkları, uzun ve esnek vade seçenekleri gibi imkanlar sunuluyor. Ziraat Bankası Tarımsal Pazarlama Bölüm Başkanı Burak Kantoğlu, "Her üretim konusuna, kendisine özel koşullarla finansman imkanı sunulmaktadır. Tarımsal üretim faaliyetlerinin tamamını kapsayan faiz indirimli kredi ürünleri ile müşterilerimize, üretim konuları bazında belirlenen limitler dahilinde yüzde 100 ile yüzde 25 oranında faiz indirimi yapmak suretiyle yüzde 0 ile yüzde 8.25 arasında değişen faiz oranlarıyla kendi kaynaklarımızı kullanarak finansman olanağı sağlamaktayız" dedi. Sektöre özel tasarladıkları Başakkart ile müşterilerin yüklenen kredi limitlerini 7 gün 24 saat ATM'lerden nakit çekmek veya Başakkart üye işyerlerinden mazot, gübre, tohum, zirai ilaç, vb. tarımsal girdileri satın almak için kullanabildiğini anlatan Kantoğlu, "Tarımsal girdi alımına yönelik olarak üye işyerlerimizden yapılan alışverişlerde müşterilerimizden 5 aya varan dönem için faiz alınmamakta, üstelik faizsiz dönemin sonunda geri ödenmeyen tutarlar indirimli faiz oranları üzerinden kredilendirilmektedir. Böylece müşterilerimizin finansman yükü azalmaktadır" dedi. Kantoğlu, taksitli tarım destek kredisi ile tüm finansal ihtiyaçlara uzun ve esnek vade seçenekleri ile çözümler üretildiğini kaydetti.

BANKADAN FAZLASI

Kantoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'de arzu edilen düzeye ulaştırılamayan KOBİ'ler ile sanayi kuruluşları arasındaki bağı sözleşmeli üretim gibi metodlarla güçlendirmek, üretimde standardizasyon, maliyetlerde düşüş, verimlilik artışı ve sürdürülebilirlik sağlanması noktasında müşterilerimiz için bir bankadan daha fazlasıyız."

'KÖTÜ GÜNÜNDE DE MÜŞTERİLERİMİZİN YANINDAYIZ'
"Sadece iyi günde değil, kötü günde de müşterilerimizin yanındayız" diyen Burak Kantoğlu, şöyle devam etti: "Tarımsal üretim faaliyetlerine devam eden, ancak nakit akışı bozulan ve kredi geri ödemesini vadesinde yapamayan müşterilerimize likidite gücü kazandırmak için; mevcut borçlarını 5 yıla kadar yapılandırıp işletme kredisi imkanı sunuyoruz."