Sosiswagen

Yaptığı emisyon oyunuyla batma noktasına gelen Volkswagen'i sosisleri kurtaracak! Rakipleri, sosis satışında rekor kıran şirkete 'Arabayı bırak, sosise bak' çağrısı yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2015 Güncelleme 06 Ekim 2015, 01:32
Sosiswagen

İÇİNDEKİLER

ABD'de ortaya çıkan emisyon skandalı ile sarsılan Volkswagen (VW), gündemdeki yerini koruyor. Almanlar, şirketi 'Alman malı' imajını sarstığı için eleştirirken, durumdan hoşnut rakipler de VW ile dalga geçmeye başladı. VW'nin sosis ürettiğini bilen rakipler, "Otomobil yerine sosis üretip satsın" diyor.

KETÇAP DA VAR
1970'lerden bu yana Almanya'daki Wolfsburg fabrikasında üretim yapan VW'nin, 12.5 ve 25 cm büyüklüğünde ürettiği sosisleri, Wolsfburg'daki Autostad tesislerinde, VW Arena stadyumu ile Aşağı Saksonya ve Berlin'deki Adelka marketlerinde satılıyor. Üzerinde 'Volkswagen orjinal yedek parça' yazan sosisler o kadar beğeniliyor ki, 2014'te üretim ve satış rekoru kırdı. 2014'te tüm dünyada toplam 6 milyon 120 bin otomobil satan markanın, sosis üretimi ise 7 milyon 800 bin adede ulaştı. VW, ketçap da satıyor. 90'lı yıllarda ketçap işine giren markanın, 2014'te ketçap üretimi 536 bin şişe ile rekor seviyeye ulaştı.



FATURA AĞIR OLACAK
TARİHİNİN en kötü günlerini geçiren VW'ye, son olarak bir darbe de İsveç'ten geldi. Fransa ve İspanya'dan sonra İsveç de VW'den vergi tahsilatına hazırlanıyor. İsveç hükümeti, "Emisyon oranları beyan edilenden yüksek çıkarsa, kayıpları şirketten talep edebiliriz" açıklaması yaptı.