Gövde gösterisi

Türk savunma sanayi şirketleri, 6-8 Ekim'de Katar'a çıkarma yapacak. High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı'nda, son teknoloji ürünler görücüye çıkartılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2015 Güncelleme 30 Eylül 2015, 02:10
Gövde gösterisi

İÇİNDEKİLER

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek olan High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı'nın tanıtımı İstanbul'da yapıldı. 6-8 Ekim'de Katar'da gerçekleşecek fuarla ilgili bilgi veren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, "2012 yılında 'Orta Gelir Tuzağı' raporumuzu yayınlarken, tuzaktan çıkışla ilgili çalışmalarımızdan birisini 15. Uluslararası İş Forumu'nda 'İslam İşbirliği Üyesi Ülkeleri Arasında Teknolojik İşbirliği' temasıyla gerçekleştirmiştik. Yine bu sebeple 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı içerisinde yer alan High Tech Port by MÜSİAD; Türkiye'nin 'ileri ve stratejik' sektörlerde geldiği noktayı gösteren önemli bir etkinlikti. Şimdi bunun ikincisini Katar'da yapmaya karar verdik" dedi. Fuara ilişkin teknik bilgiler veren High Tech Port Genel Koordinatörü Hakan Kurt da, 'Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için çıkış yolunun katma değerli üretimde, bunun da modelinin yüksek teknolojide olduğunu' ifade etti. Kurt, savunma sanayimizin bugün kendi ihtiyacının yarısından fazlasını karşıladığını kaydederek, "Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapabilecek noktadayız" dedi.

TİCARET 200 KAT ARTACAK
Türkiye'yi ikinci ülkeleri olarak gördüklerini dile getiren Katar Dışişleri Bakanlığı Daimi Komite Başkanı Abdullah Fakhroo da, "Fuarda Türk ve Katar'ın önemli işadamlarının katılacağı bir iş forumu düzenleyeceğiz. 10 yılda ticari ilişkimizin 200 kat artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DEN 67 FİRMA VAR
Proje; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri himayelerinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile birlikte organize ediliyor. Fuara Türkiye'den BMC, Aselsan, Havelsan, TAI, Roketsan ve THY Teknik başta olmak üzere 67 firma katılacak. Türkiye'nin ilk bölgesel jet uçağı TRJet Ortadoğu'da ilk kez görücüye çıkacak.