Yeni çağa hazırız

4.5G ihalesini değerlendiren Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, 'En yüksek hız, en iyi kapasite, kalite ve kapsama hizmetini sağlamaya hazırız' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 00:00
Yeni çağa hazırız

İÇİNDEKİLER

Mobil teknolojide yeni çağ açacak olan 4.5G ihalesinin ardından şirketler yeni teknolojiyi müşterilerine sunmak için kolları sıvadı. Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan, Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ve Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca ihale sonuçlarını değerlendirdi. İhale sonucunda Türk Telekom Grubu'nun aldığı frekans paketleriyle, sektörde şartların eşitlendiğini belirten Rami Aslan, şunları söyledi:

ALT YAPI BİZDEN
"Sağlıklı rekabet şartlarının en büyük kazananı ise Türkiye ekonomisi ve insanımız olacak. Bu değişimin Türkiye için oluşturacağı güçlü ekonomik değerde pay sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Adil frekans dağılımının ardından mobilde oyun yeniden başlıyor. Vizyoner yatırımlarımız sayesinde bugün çok avantajlı bir noktadayız. Bizim üstün teknolojiye sahip altyapımız sayesinde yeni nesil teknolojileri kullanabiliyoruz. Bizim altyapımız olmasaydı değil 4.5G, 3G teknolojisini dahi kullanamazdık" dedi. Akıllı ihale stratejisiyle tam olarak istedikleri frekansları aldıklarını vurgulayan Aslan, Türk Telekom Grubu'nun sektörün en güçlü oyuncusu olduğunu belirtti. Aslan, "Son 5 yılda Türkiye'de yapılan telekomünikasyon yatırımların yarısına yakınını Türk Telekom Grubu tek başına yaptı" dedi.

OYUN ŞİMDİ BAŞLIYOR
Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ise ihale ile aldıkları spektrum hakkında şunları söyledi: "İhaleye açılan spektrumun yüzde 30'unu aldık ve toplamda müşteri başına düşen en yüksek spektruma sahip operatör olduk. Bu sayede en yüksek hızı ve kapasiteyi bizim müşterilerimiz deneyimleyecek. Bizim için mobilde oyun şimdi başlıyor." Akdemir, "Bugün Türkiye mobil iletişim resmi içinde, pazar payı artışı en hızlı olan operatörüz ve mobil pazarın en dinamik oyuncusuyuz. Yüzde 62'lik akıllı telefon kullanıcı oranıyla Türkiye'de akıllı telefon penetrasyonunda lideriz" dedi.

HAYATIMIZ DEĞİŞECEK
Ulaşım eğlenceli, hızlı olacak
Toplu taşıma araçlarında online televizyon izlenecek
HD yayın yapılacak
Digital reklam gerçek hayata geçecek
Trafik daha iyi yönlenecek
Seyahat daha hızlı, güvenilir ve keyifli olacak
Şirketler eğitimlerini çok hızlı verebilecek
İşlemler 10 kattan fazla hızlı olacak.

İREM ÇETİNGÖZ/ MERVE ALP