Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et ve yemek sanayine yönelik, dondurulmuş çeyrek karkas sığır eti satışlarına başladı.
ESK Genel Müdürü Kasım Piral, dönemsel ihtiyaçlar doğrultusunda artan kırmızı et talebine cevap vermek amacıyla sadece şarküteri ve yemek sanayiine, dondurulmuş karkas sığır satışı başlattıklarını ve sektöre uygun fiyata kırmızı et tedariği sağladıklarını ifade etti. Bu süreçte ithal edilecek etlerin helal kesim standartlarına uygun ve birinci sınıf dana eti olacağını vurgulayan
Piral,
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca denetlenerek onay verilen kesimhanelerden elde edilen etlerin ithalatına izin verildiğini belirtti. Dondurulmuş karkas sığır eti kilogram fiyatı
21.5 liradan satışa sunuluyor. Firmalar, aylık maksimum 200 ton et alabiliyor.