Ucuz ev için kolay başvuru

TOKİ, emeklileri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı. Kirada yaşayan emekliler, kimlik fotokopisiyle başvurabilecek. Ayda 250 lira taksitle ev için tek şart üzerine kayıtlı mülkiyet olmaması...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2015 Güncelleme 11 Ağustos 2015, 02:43
Ucuz ev için kolay başvuru

İÇİNDEKİLER

Kirada yaşayan emeklilerin ev sahibi olma hayali gerçekleşiyor. Maaşlarının önemli bir bölümünü kiraya ayıran emekliler, artık uygun taksitlerle kendi evinin sahibi olabiliyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), emeklileri ev sahibi yapmak için seferberlik başlattı.

TEK ŞARTI VAR
Artık TOKİ, satışa sunduğu her projenin yüzde 20'sini emeklilere ayırıyor. Emekliler, 250 liradan başlayan taksit, 15 bin liradan başlayan peşinat ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olabiliyor. Emekliler sadece yeni satışa sunulan projelere değil, mevcut satıştaki evlere de başvuruda bulunabiliyor. Emeklilerin TOKİ'den bu şekilde ev sahibi olabilmesi için tek şart, üzerine kayıtlı herhangi bir tapu bulunmaması. Bu şartı taşıyan emekliler, kimlik fotokopileriyle birlikte TOKİ'ye başvurabiliyor. TOKİ, 2+1 ev almak isteyen emeklilere 240 ay vade, 250 lira taksit imkanı sunuyor. Emekliler, TOKİ'nin internet adresi olan www.toki.gov.tr'den satışa sunulan konut projelerini, başvuru detaylarını ve ödeme seçeneklerini görebiliyor. TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında emeklilere ev fırsatları sunacak.

OSB'DE ÇALIŞAN İÇİN DE EV
Bu arada TOKİ, turizm çalışanlarından sonra organize sanayi bölgelerinde (OSB) görev yapanları da uygun taksitlerle ev sahipi yapmaya hazırlanıyor. Projenin detayları önümüzdeki günlerde belli olacak.

BİLGİ İÇİN BU NUMARALARI ARAYIN
TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen emekliler, projelerle ilgili ayrıntılı bilgiyi şu numaralardan alabiliyor:
444 86 54
0 312 563 20 00
0 212 495 40 40