Türkiye'nin elması

Garanti'deki payını % 39.9'a çıkaran İspanyol BBVA'nın Başkanı Gonzalez, banka için 'Türkiye'nin elması' dedi. Garanti'nin 15 yıllık Genel Müdürü Ergun Özen görevi Fuat Erbil'e devrediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2015 Güncelleme 28 Temmuz 2015, 00:00
Türkiye’nin elması

İÇİNDEKİLER

Doğuş Holding'in sahibi olduğu yüzde 14.89 oranındaki Garanti Bankası hissesinin Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'ya (BBVA) devri resmen tamamlandı. Garanti'de BBVA'nın payı yüzde 39.9, Doğuş'un payı yüzde 10 oldu. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Nisan 2000'den bu yana sürdürdüğü görevini, 2 Eylül itibarıyla Fuat Erbil'e devredecek. Özen yeni dönemde Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olurken; Ferit Şahenk Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek.

'YENİ BANKA KURMAYIZ'
Doğuş Holding'in patronu ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Garanti'nin uyumlu ve karşılıklı değer üretmeye odaklı bir birliktelikle yoluna devam edeceğini söyledi. "Garanti'deki yüzde 10'luk hisseyi satar mısınız?" sorusuna Şahenk, "Bir gün Garanti'deki hissemizi satıp da Türkiye'deki başka bir bankaya ortak olur muyuz? Asla. Yeni bir banka kurar mıyız? Asla" karşılığını verdi. BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez de, ana hissedar oldukları Garanti Bankası'nı 'Türkiye'nin elması' olarak niteledi, "Sadece Garanti'ye değil, Türkiye'ye yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin büyük bir potansiyeli olduğunu görüyoruz" dedi.