200 bin eleman aranıyor

İŞKUR, 200 bin kişi işe almak için kapılarını açtı. İşsizlerin veya işini değiştirmek isteyenlerin İŞKUR'a başvurması gerekiyor. En çok satış danışmanı, güvenlik elemanı ve garson aranıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2015 Güncelleme 19 Temmuz 2015, 01:38
200 bin eleman aranıyor

İÇİNDEKİLER

Hükümet gençlere yeni fırsatlar sunmak, işverenin nitelikli eleman talebini karşılamak için çalışmalarını tam gaz sürdürüyor. Bu yılın ilk yarısında 521 bin genci işe yerleştiren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 200 bin açık iş için eleman arıyor. İş isteyenlerin İŞKUR'a gidip başvuru yapması gerekiyor. İŞKUR yeni programı ile gençlere artık birden fazla iş seçeneği de sunuyor. Kurum, sadece iş arayanlara değil işini beğenmeyenlere de aynı anda birden fazla işletmeden, farklı pozisyon ve ücretlerde iş imkanı tanıyor. Aranan elemanların başında ise satış danışmanı, büro memuru, güvenlik elemanı ve garson geliyor. Yeni programla işsizler ile açık işlerin etkin biçimde etkinleştirilmesi sağlanacak. Temel ve mesleki becerileri geliştirme programları yaygınlaştırılacak. İstihdam teşviklerinin etkinliği de artırılacak.

40 BRANŞTA EĞİTİM
İşyerindeki eğitim programına katılan kursiyerler için işverene, maaş ve sigorta prim desteği veren İŞKUR, işletmelere, alacakları kursiyerler için yeni teşvikler vermeye de hazırlanıyor. Ayrıca Kurum, bilgisayar programcılığından muhasebeye, büro yönetiminden takı tasarımına kadar 40 branşta eğitim verirken, gençlerin koluna birden fazla altın bilezik de takıyor.

GELİRİ DÜŞÜK İLLERE TEŞVİK
İŞKUR, tüm illerin işgücü piyasasının fotoğrafını çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte belirlenen işyerlerinde gerçekleştirilen çalışmada, 75 ilde tam sayım, 6 ilde de örneklem yöntemi ile çalışılıyor. İhtiyaç duyulan işgücüne göre de, yerleştirme kursları açılacak. Siirt, Bitlis, Hakkari, Şırnak gibi düşük gelirli illerde çalışmayı özendirecek düzenlemeler yapılacak. Esnek çalışma modelleri yaygınlaştırılarak, teşvik edilecek.

EN ÇOK ARANAN MESLEKLER
* Satış danışmanı
* Büro memuru
* Güvenlik elemanı
* Garson

Hazal ATEŞ