Promosyon Ağustos'ta

Emeklilerin gözü promosyonda. Ağustos'ta promosyon toplu sözleşme masasında ele alınacak. Emekli-Sen'in davası da önümüzdeki günlerde başlayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2015 Güncelleme 22 Haziran 2015, 01:18
Promosyon Ağustos’ta

İÇİNDEKİLER

10.9 milyon emeklinin memurlar gibi banka promosyonu alması için süreç işliyor. Emekliler için çift koldan promosyon çalışmaları sürüyor. Emekli-Sen'in emeklilere de promosyon verilmesi için Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde açtığı dava, önümüzdeki günlerde görülecek. Ayrıca Ağustos ayında memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşme masasına oturulacak. Masada hem 2016 ve 2017 yılı zamları hem de memur emeklilerinin gelirini artıracak talepler de karara bağlanacak. Memur-Sen, toplu sözleşme masasına memur emeklilerine banka promosyonu verilmesi ve aile yardımından yararlanmaları taleplerini taşıyacak. Toplu sözleşmede bu konuda uzlaşma sağlanırsa, memur emeklileri zamların yanı sıra banka promosyonuna ve aile yardımına kavuşacak.

FAİZLE ÖDENECEK
2007'de çıkarılan promosyon genelgesine göre kamu çalışanları promosyon alıyor. Emekliler için de promosyon tutarının anlaşılan dönem için ortalama bin lira olması bekleniyor. Üstelik, Emekli-Sen'in açtığı dava sonucuna göre promosyonu geriye dönük 8 yıllık alma imkanı da olabilecek. Emekliler, promosyonun 2007'den bu yana hesaplanıp faiziyle ödenmesini talep ediyor.

EMSAL NİTELİĞİNDE
Dava bireysel olmasına rağmen mahkemenin vereceği karar, emsal oluşturacak ve diğer tüm emeklilerin promosyon almasının yolunu açacak. Davadan olumlu sonuç çıkması halinde, tüm emeklilerin dava açmasına gerek kalmadan, promosyon düzenlemesinin hayata geçirilmesi bekleniyor.

EMEKLİYE 8 BİN LİRALIK EK GELİR
Emekliler promosyon konusunda atılacak adımları bekliyor. Emekli-Sen'in promosyon davası olumlu sonuçlandığında, emeklilere önemli bir gelir kapısı açılmış olacak. Emekliler hem bundan sonraki yıllar için promosyon alacak, hem de geriye dönük promosyon ödendiğinde de rahat bir nefes alacak. Yıllık ortalama bin liradan emeklilere 8 yıllık 8 bin lira ödenmesi gündemde.