Emlak vergisine dikkat!

Yüzde 800'e varan emlak vergisi artışıyla karşılaşan ev sahiplerine uyarı geldi: Ödemeyi ihtirazi kayıt ile yapın, böylece ileride fazla parayı geri almanız mümkün olabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2015 Güncelleme 01 Haziran 2015, 00:00
Emlak vergisine dikkat!

İÇİNDEKİLER

EMLAK vergisindeki yüzde 800'e varan artışlar vatandaşı sıkıntıya soktu. Tüketici Sorunları Derneği'ne (TÜSODER) birçok bölgeden şikayet yağdı. TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, özellikle yeni büyükşehir statüsüne kavuşanlar olmak üzere ülkenin birçok yerinde 'alışveriş merkezi yapıldı, yol geçti' diye emlak vergilerindeki artışların 8 katına ulaştığını öğrendiklerini belirtti.

NEW YORK GİBİ...
Bu artışların vatandaşı zor duruma soktuğunu vurgulayan Kolçak, şunları kaydetti: "Çözüm yolu arıyoruz. Vatandaş ilk taksiti bugün sona erecek emlak vergisinde, ödemelerini 'ihtirazi kayıt' ile yapsınlar. Bu şekilde ödeme yapanlar, yargı tarafından emlak vergileriyle ilgili tüketici lehine indirim sağlayacak bir karar alınması durumunda fazladan verdikleri bedeli geri alabilir." Kolçak, vatandaşın Londra ya da New York'un bir ilçesi gibi vergi ödemek istemediğini anlatarak, "Aynı cadde ve sokakta bulunan konutların farklı farklı olan emlak vergileri de çelişki yaratıyor" dedi.