Üretime devam

İş bırakma eylemi yapan TOFAŞ ve Mako işçileri, işverenleri ile anlaştı. Renault'da ise uzlaşma sağlanamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2015 Güncelleme 24 Mayıs 2015, 01:59
Üretime devam

İÇİNDEKİLER

Bursa'da, 14 Mayıs gecesi OYAK Renault'da başlayıp, birçok otomotiv firması işçilerinin de katıldığı eylemlerde sona gelindi. Otomotiv ve yan sanayi fabrikalarında Renault haricinde tüm fabrikalarda işçiler işverenle anlaştı. TOFAŞ'taki anlaşmanın ardından, Mako fabrikasında da iyileştirme hayata geçirildi ve üretimin başlamasına karar verildi.

SEYYANEN BİN LİRA

TOFAŞ
'ta işçi temsilcileriyle fabrika yönetimi arasında yapılan görüşmelerde uzlaşmaya varılmasının ardından, dün sabah vardiyasında işçiler mesaiye başladı. Alınan bilgiye göre TOFAŞ Bursa fabrikasında 06.45 vardiyasında çalışan yaklaşık 2 bin 500 işçi, üretim tesislerine giriş yaptı. Fabrika tam zamanlı üretime ise yarın başlayacak. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonucunda işçiler ve fabrika yönetimi para harici belirtilen şartlar üzerinde anlaşma sağladı. İşçi temsilcisi Mehmet Ceylan, "Herkese seyyanen bin lira ödenecek. Maaşlardaki iyileştirme ise Ramazan'a kadar CEO'muz tarafından açıklanacak" dedi. Maaşlarında iyileştirme yapılacak olan işçilere 2015 ve 2016 yıllarında aylık 200 lira ek ödeme yapılacağı söyleniyor. Coşkunöz ve TOFAŞ'ın ardından Mako'da da iş bırakma eylemi sona erdi. İşçi temsilcilerine eyleme katılanların işten çıkartılmayacağına dair teminat mektubu verildiği ve TOFAŞ'taki uzlaşma noktalarının Mako'da da uygulanacağı öğrenildi. Mako'da işçiler 25 Mayıs'ta işbaşı yapacak.

RENAULT'DA ANLAŞMA YOK

Bu arada Renault fabrikasının yetkilileri ile işçilerin seçtiği sözcüler arasında dün gerçekleştirilen toplantı olumsuz sonuçlandı. İşçi sözcüsü Murat Ermiş, "Ne zaman istediğimizi alırsak o zaman burada işbaşı yapma kararı çıkar" dedi.