Bosna'ya kredi desteği

Bosna Hersek'te, KOBİ'ler için Türkiye'nin tahsis ettiği 100 milyon euroluk kredinin ikinci hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2015 Güncelleme 22 Mayıs 2015, 02:58
Bosna’ya kredi desteği

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te, küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) desteklemek üzere Türkiye tarafından tahsis edilen 100 milyon euroluk kredinin 50 milyon euroluk ikinci hattının tanıtımı ve ilk 50 projenin imza törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesinin özellikle Bosna Hersek için öneminin bilincinde olduklarını belirterek, "Biz sadece Türkiye'den daha fazla yatırımın, Bosna Hersek'e gelmesini yeterli görmüyoruz. Bununla birlikte, Bosna Hersek'teki yerli yatırımcıları da teşvik etmek, kendilerine projelerinin hayata geçirebilecekleri imkanları sunmanın gerekli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Ülkede üretim ve istihdam artıyorsa Bosna Hersek doğru yoldadır. Türkiye'nin 12 yılda gerçekleştirdiği büyük ekonomik atılımın temelinde işte bu formül var. Yeni üretimin ve istihdamın artması" dedi.

50 PROJEYE ONAY

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek
'teki ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak, küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi verilmeye başlandığını kaydederek, "Bunun için tahsis ettiğimiz 50 milyon euroluk yeni kredi çerçevesinde kabul edilen ilk 50 projenin imza töreni bugün gerçekleştiriliyor. İlk parti projelerin tutarı olan 9 milyon euro, toplam kredinin yüzde 19'una tekabül ediyor. Bu krediden yaklaşık 2 bin tüzel ve gerçek kişinin faydalanması ön görülüyor" şeklinde konuştu. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç de Ziraat Bankası'nın kullandıracağı yeni kredi hattından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'den ricamız, Bosna Hersek ekonomisine desteğini sürdürmesidir" dedi.

DESTEK SÜRÜYOR
Ziraat Bankası Bosna Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş,
ilk kredi hattının geri dönüşlerin sürdürülebilirliğini sağlamak ve istihdamın artırılmasına katkıda bulunmak üzere 2012 yılında tahsis edildiğini anımsatarak, bu hatla, tarım, hayvancılık, turizm, balıkçılık, ağaç ve imalat sektörlerinde birçok projenin finanse edildiğini aktardı. Törene, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Hırvat üyesi Dragan Çoviç, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da katıldı.