Özel güvenliğe polislik yolu

Özel Güvenlik sorunu Beştepe'de masaya yatırıldı. İki alternatifli çözüm ortaya çıktı. Güvenlikçilere polislik yolu da açılabilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2015 Güncelleme 26 Nisan 2015, 04:38
Özel güvenliğe polislik yolu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kaldıralım" dediği özel güvenlik konusu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki son Bakanlar Kurulu toplantısında tüm boyutları ile masaya yatırıldı. Özel güvenlik sektörü için iki alternatifli bir çözüm üzerinde duruldu. Seçimlerden sonra son şekli verilecek düzenleme ile "Koruma Memurluğu" kurulması, hükümet konakları, kamu binaları, lojman ve adliye sarayları gibi stratejik binaları bu birimin koruması, bunun yanında özel güvenliğin küçültülmesi ilk çözüm yöntemi olarak planlandı. İkinci alternatifte ise özel güvenliğin yetkilerini ve haklarını artıracak şekilde sektörün baştan aşağı yeniden düzenlenmesi formülü ele alındı.

BOY VE KİLOYA BAKILIYOR
114 bin 388
özel güvenlik görevlisinin polis memuru olabilme durumu şöyle: Lise mezunu olmayan veya 26 yaşından büyük olan yüzde 93.4 polis memuru olamayacak. Lise mezunu olanlardan 26 yaşından gün almamış olanlar ile fakülte mezunu olanlardan 30 yaşından gün almamış olanları kapsayan yüzde 6.6 oran ise Polis memuru olabilecek. Ancak bu kişilerin boy, kilo oranları ile KPSS'den yeterli puan almaları gerekecek.

Mehmet Ali BERBER