Bağ-Kur'lu yaşadı!

12 ay ve daha fazla prim borcu olan Bağ-Kur'lular için süreç başladı. 1 Mayıs'tan itibaren 3 ay içinde ödeme yapmazlarsa, borçları silinecek, hizmetleri askıya alınacak. Hastane kapıları da açılacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2015 Güncelleme 25 Nisan 2015, 02:29
Bağ-Kur’lu yaşadı!

İÇİNDEKİLER

İş Güvenliği Yasası'nın yürürlüğe girmesi, prim borcu olan Bağ-Kur'luların yüzünü güldürdü. Bağ-Kur'lu esnaf ve çiftçinin prim borcunun silinmesi için süreç başladı. Düzenlemeden, bu ay sonu itibariyle 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu olanlar yararlanacak. Bu kişilerin borcu, 1 Mayıs'tan itibaren 3 ay içinde ödememeleri veya yapılandırmamaları halinde silinecek, borçlu olduğu süredeki hizmeti de askıya alınacak. Bu kişiler daha sonra bu süreleri canlandırabilecek. Bunun için prime esas kazanç tutarı üzerinden hesaplanacak tutarın ödenmesi gerekecek. Sigortalılıkları durdurulanlar ile bakmakta yükümlü olduğu kişilere durdurulan süreler için Genel Sağlık Sigortası borcu çıkarılmayacak. SGK, düzenlemeden borcunu yapılandırmak için başvuranların da yararlanabileceğini açıklamıştı.

EMEKLİLİK İMKANI

Bağ-Kur'lular, düzenlemeyle sadece borcunu sildirmekle kalmayacak, hem kendileri hem de aileleri sağlıktan yararlanmaya başlayacak. Prim günü dolmasına rağmen borcundan dolayı emekli olamayanlara da emeklilik kapısı açıldı.