Başbakan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu,TÜRK-İş Konfedereasyonu'nda kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 25 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 25 Mart 2015, 12:33
Başbakan’dan kıdem tazminatı açıklaması

İÇİNDEKİLER

TÜRK-İş Konfedereasyonu'nda konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu, 'Kıdem tazminaıtı konusunda özel bir düzenleme yok. Bu hususları hep beraber ele alacağız. Eğer bir pasta varsa bu pastadan herkes faydalanacak. Eğer tabakta pasta yoksa aynı 90'lı yıllarda olduğu gibi herkes birbirine bakar. Önemli olan ortadaki çorbanın tasını büyütmek. Eğer ortada bir tas sini yoksa o zaman kaos yaşanır.Kıdem tazminatıyla ilgili istişareler yapararak Türkiye'nin de şartları gözönünde bulundurularak bir karar alınacaktır.Açıkladığımız 25 dönüşüm paketlerinde kısa vade, orta vade ve uzun vadede gerçekleşecek paketler açıkladık. Bu paketler üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz.' dedi.

Başbakan Davutoğlu ayrıca, ' Başbakan Biz emekçilerimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Toplu sözleşme süreci başladı. Kamu çalışmaları için çalışmalara hız vereceğiz. İşgüvenliği konusundaki çalışmalarımızda süreç tamamlandı. Önümüzdeki günlerde işgüvenliği yasası çıkarılacak. Soma dahil bütün hayatını kaybedenlerin ailesi için gerekli adımları atmakta olduğumuzu bilmelerini istirham ederim.' diye konuştu.

EMEKLİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME
Başbakan Ahmet Davutoğlu emeklilerle ilgili ise 'Emeklilerimizle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bununla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız. Kılıçdaroğlu'nun vaadi gerçekleşirse 25 milyar liralık ek açık ortaya çıkacaktır. Daha çok sendikacımızı üst düzey görevlerde görmek isteriz.' dedi.