17.8 milyonun maaşı artacak

Temmuz'da 10.5 milyon emekli, 2.3 milyon memur ve 5 milyon asgari ücretliye zam var. Memur ve emeklileri % 3 zam+fark, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise enflasyon artışı alacak. Asgari ücret de 51 lira yükselerek bin lira olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2015 Güncelleme 16 Mart 2015, 15:23
17.8 milyonun maaşı artacak

İÇİNDEKİLER

Hem emekliler hem memurlar hem de asgari ücretliler için Temmuz zam ayı. 10.5 milyon emeklinin, 2.3 milyon memurun ve yaklasık 5 milyon asgari ücretlinin maası Temmuz'da artacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2015'te asgari ücretin yüzde 6+6 artmasını kararlastırmıstı. Bu dogrultuda asgari ücret Ocak ayında net 949 TL'ye, brüt bin 201 TL'ye çıktı. Temmuz ayında net asgari ücret bin TL, brüt asgari ücret ise bin 273 TL olarak uygulanacak. Böylece asgari ücretlinin maasında 51 liralık artıs yasanmıs olacak.

GÖZLER TÜİK'TE
Temmuz'da emekliler ve memurlar da zam alacak. Ancak SSK ve Bag-Kur emeklilerinin zammının ne kadar olacagı, memurlar ile memur emeklilerinin enflasyon farkı alıp alamayacagı henüz belli degil. SSK ve Bag- Kur emeklileri, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçeklesen enflasyon kadar zam alacak. Memurlar ve memur emeklilerinin maasında ise toplu sözlesme çerçevesinde yüzde 3 artıs yapılacak. Eger bu yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 3'ü asarsa, memurlara ve memur emeklilerine bunun da farkı verilecek. SSK ve Bag- Kur emeklilerinin zammı ve memurlar ile memur emeklilerinin enflasyon farkı, Temmuz ayı basında Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) tarafından enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.