"Geçiş 3 doların altında olacak"

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, A Haber ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 05 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 05 Mart 2015, 20:49
Geçiş 3 doların altında olacak

İÇİNDEKİLER

A Haber canlı yayınında konuşan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Boğazı'na yapılacak üç katlı tünelin her türlü tehlikeye karşı güvenli inşa edileceğini belirterek , geçiş ücretinin 3 doların altında olacağını söyledi. Bakan Elvan, TİB'in çok tartışılan binadan taşınacağını da açıkladı.

GEÇİŞ 3 DOLAR'IN ALTINDA OLACAK
Metronun toplam kapasitesi 1,5 milyon olacak günlük. 31 km'lik Söğütlüçeşme'den çıkan İncirli'ye kadar uzanan metro hattının günlük kapasitesi 1,5 milyon olacak. Lastik tekerlekli araçlar için düşündüğümüz iki katlı olacak olan tünelimizin ise günde 120 bin araç kapasitesine sahip olduğunu görüyoruz. Şu anki fiyatlara baktığımızda 3. köprünün geçişi için 3 dolar, Avrasya için 4 dolar öngörülmüş. Çok sayıda vatandaşımız taşınacağı için, arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor ama 3 doların altında olacağını düşünüyorum.

DEPREME KARŞI DAYANIKLI OLACAK
Depreme karşı oldukça duyarlı bir sistem geliştirildi ve Türkiye bu teknolojiye sahip. Dolayısıyla bu tünelimiz de depreme karşı son derece duyarlı bir tünel olacak. Tünel içindeki güvenlik sistemi de detaylı bir şekilde çalışıldı. Her 240 metrede bir katlar arası geçiş, her 500 metrede bir araçların park edebileceği alanlar olacak. Her türlü güvenlik önlemini arkadaşlarımız en ince detayına kadar düşündüler.

FİYATI 3G'DEN FARKLI OLMAZ
Aralık sonu itibari ile 4G'nin tamamıyla vatandaşlarımızın kullanımına açılmasını planlıyoruz. Fiyatlarda bir artış olacağını düşünmüyorum açıkçası. 3G'nin fiyatına paralel bir fiyatlandırmanın söz konusu olabileceğini düşünüyorum.

BİNAYI BAŞKA BİR KURUM KULLANABİLİR
Seçimden sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yönelik köklü bir karar alacağız ve o binayı terk edeceğiz. O binayı başka bir kamu kurumu kullanabilir. Neden yıkılsın? Başka bir kamu kurumumuz o binayı kullanabilir ama Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın o bina da devam etmesini istemiyoruz.