Paralel zeka

Vatandaşa 'zeka artırıcı, güven verici' diyerek ürün satmaya çalışan paralel patron Akın İpek'e, Reklam Kurulu göz açtırmadı. Reklam yasaklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2015 Güncelleme 01 Mart 2015, 02:15
Paralel zeka

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen için "Bir gülümsemesine tüm mal varlığımı bağışlarım" diyen, paralel yapının medya ve iş dünyasındaki ismi Akın İpek, vatandaşa 'zeka artırıcı' ürün satmaya çalıştı. İlginç ifadelerin yer aldığı reklamlarla vatandaşın aldatıldığını tespit eden Reklam Kurulu, İpek'in ürün reklamını durdurdu. Bir internet sitesinde yer alan doping ürününün reklamında kullanılan iddialı ifadeler, Reklam Kurulu'nun incelemesine takıldı. Ürünün Koza İpek Basın ve Basım tarafından pazarlandığı öğrenilirken, Akın İpek'e ait bu şirketin vatandaşı kandırdığına karar verildi. Zeka artırdığı, insana güven verdiği gibi iddialarda bulunulan reklamda şu ifadeler ceza getirdi: "Beyin dopingi çıktı! Kusursuz bir zekaya sahip olmaya ne dersin? ... İşte artık Türkiye'de. Beyninizi ileri düzeyde kullanmanıza en büyük destekçiniz. Aynı zamanda zeka gelişimine büyük etkisi var..."

TIBBİ ÜRÜN DEĞİL
Kurul, reklamlarda tüketicileri yanıltıcı sağlık beyanlarına yer verildiğini, gıda takviyelerinin insan metabolizmasına etki eden tıbbi bir ürün olduğu izlenimi oluşturulduğunu tespit etti. Ayrıca doktor kontrolünde tedavi edilmesi gereken bazı rahatsızlıkların da anılan ürünler ile tedavi edilebileceği izlenimi oluşturulduğunda karar kılındı. Bu sebepten dolayı Koza İpek Basın ve Basım hakkında, ürünün reklamlarını durdurma cezası verildi.

Ahmet TOPAL