Vah Koç'un haline

Türkiye'nin en zengin ikinci ailesini geçim derdi sardı. Ali Koç, çocuklarının geleceğinden endişe duyduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2015 Güncelleme 26 Şubat 2015, 01:42
Vah Koç’un haline

İÇİNDEKİLER

Milyar dolarlarla oynayan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, çocuklarının geleceğinden endişe ediyormuş! Geçim sıkıntısından dert yanan Türkiye'nin en zengin ikinci ailesinin mensubu Ali Koç, ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği ve işsizlikten bahsederek, "Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum" dedi.

UÇURUM BÜYÜDÜ
Antalya'daki G20- OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı'nda konuşan Koç, dünyanın kat be kat daha zenginleşmesine karşın gelir dağılımı eşitsizliğin büyüdüğünü, orta sınıfın yok olmaya başladığını ve zengin ile fakirin arasındaki uçurumun derinleştiğini kaydetti. Koç, "Reel ücretlerin düşüklüğü ve işsizliğin artışı gibi de pek çok sorun yaşanıyor" diye konuştu.

AİLENİN SERVETİ 8.6 MİLYAR DOLAR
Forbes Türkiye'nin 'En Zengin 100 Türk' araştırmasına göre; Koç Ailesi 8 milyar 865 milyon dolar. Ali Koç 650 milyon dolarlık kişisel servetiyle en zenginler listesinin 48'nci sırasında yer alıyor. En zenginler listesinde Koç Ailesi'nden 7 kişi bulunuyor. Fertlerin ortalama serveti milyar doları aşıyor.