Söke söke tazminat

Kıdem tazminatına yönelik tartışmaları değerlendiren Bakan Çelik, 'İşçinin hakkını söke söke patronun cebine değil, işçinin hesabına yatıracağız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2015 Güncelleme 24 Şubat 2015, 01:33
Söke söke tazminat

İÇİNDEKİLER

Herkesin tazminat alabilmesi için Kıdem Tazminatı Fonu kurulması gündeme gelirken, bu konuda tartışmalar da sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatına yönelik tartışmaları değerlendirerek, "Bu bir fırsattır, hodri meydan. Oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil, işçinin hesabına yatıracağız" dedi.

HESABA YATACAK
Bakan Çelik, Yol-İş Sendikası'nın 10'uncu Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında kıdem tazminatı konusuna değindi. 13 milyon çalışanın 10 milyonunun bir yıl içinde işlere 'girdi çıktı' yapıldığını ve bu işçilerin kıdem tazminatını da hak edemediğini belirten Çelik, şöyle konuştu: "Oranlamaya baktığımızda yaklaşık yüzde 85 düzeyinde kıdem tazminatını hak edemeyen işçiden bahsediyoruz. Bu bir fırsattır, hodri meydan, oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil, işçinin hesabına yatıracağız." Bir ay çalışan bir işçinin hesabına bile bu paranın yatırılması gerektiğinin altını çizen Çelik, işçi hakkı konusunda kendisinin her zaman bir adım geri atmayan bir bakan olduğunu söyledi.

Asıl işçiye kadro
Yargıda asıl işçi kararı alınan taşeron işçiler için yapılacak uygulama netleşiyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile görüşen Bakan Çelik, kararın ayın sonuna kadar açıklanacağını, gelinen noktanın olumlu olduğunu söyledi. Çelik, şunları kaydetti: "Karayollarında 6700 davayı kazanmış kardeşimiz var. Yargı kararı tamam mı? Tamam. Yapılacak ne? Bu işçilere tazminatını vereceksiniz. 'Hayır vermiyorum.' O zaman kadro vereceksiniz. Bu ayın sonuna kadar, kararı Başbakanımız paylaşacak."