KOBi'nin geleceği parlak

2015'in KOBİ'lerin yılı olacağını söyleyen VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Çelebi, bankacılık ürün ve hizmetlerine ulaşımın artacağını, aynı zamanda sektörün de bu alanda ürün çeşitliliğini fazlalaştıracağını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2015 Güncelleme 17 Şubat 2015, 00:00
KOBi’nin geleceği parlak

İÇİNDEKİLER

KOBİ'LERİN gerek işletme sermayesi gerekse yatırım finansmanı ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını söyleyen VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı M. Lüftü Çelebi, ayrıca KOBİ'lerin verimlilik ve bilgi toplumuna uyum odaklı dönüşüm ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi ürün ve hizmetleri devreye aldıklarını belirtti. 2015'in KOBİ bankacılığı açısından 2014'e göre daha parlak bir yıl olacağına inandığını vurgulayan Çelebi, "KOBİ'lerimizin bankacılık ürün ve hizmetlerine ulaşımının artacağını, aynı zamanda sektörün de KOBİ'lere yönelik ürün çeşitliliğini artıracağını öngörüyoruz" dedi. Çelebi, gerek nakdi ve gayrinakdi kredi ihtiyaçlarında gerekse değişen dünyanın getirdiği yeniliklere uyum sürecinde KOBİ'lere her türlü desteği sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK
VakıfBank'ın KOBİ
'lere yönelik 2015 hedeflerinden bahseden Çelebi, şunları söyledi: "Özellikle ihracatçı KOBİ'lerimizi, istihdam açan veya katma değeri yüksek ürünler üretmeye odaklı projeler konusunda destekleyeceğiz. KOBİ'lerimize yurt dışı kaynaklı finansman imkanlarını çeşitlendireceğiz. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile kadın girişimcilerin desteklenmesi amaçlı bir fon temini için iyi niyet mektubu imzaladık. AYB ve Alman Kalkınma Bankası kaynaklı fonları önümüzdeki yıl KOBİ'lerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz."

FAİZDEN VADEYE UYGUN KREDİ
VakıfBank'ın KOBİ'lere yönelik ürün ve hizmetleri şöyle...
Masrafsız Kış Kredisi: 60 aya varan vadelerle ve indirimli faiz ile 100 bin TL'ye kadar masrafsız kredi kullanma avantajı sunuyor.
Esnafa Halden Anlayan Kredi: Mini Kredi ile 36 aya varan vadeler ve indirimli faiz oranlarıyla 20 bin TL'ye kadar, Standart Kredi ile 36 aya varan vadeler ve uygun faiz oranlarıyla 50 bin TL'ye kadar kredi kullanma avantajı sunuyor.
Turizm Dost Paketi: KOBİ'lere, faaliyet gösterdikleri dönemde taksitlerini ödeyebilecekleri, yılın geri kalan döneminde ise herhangi bir ödeme yapmayacakları, nakit akışları ile uyumlu kredi seçeneği sağlıyor.
KOBİ Enerji Verimliliği Kredi Programı: Dünya Bankası ile yapılan kredi anlaşması kapsamındaki program, KOBİ'lerin yapacakları her türlü enerji verimliliği yatırımlarını kapsıyor.
Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredi Programı (TurSEFF): EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) işbirliğinde gerçekleştirilen program, KOBİ'lere uzun vadeli ve uygun maliyetli enerji verimliliği finansmanı imkanı sağlıyor.
Tarım bankacılığı: Çiftçinin her türlü finansal ihtiyacına hızlı, güvenilir ve kendi faaliyet döngüsüne uygun çözümler geliştirdik.
E-Fatura: Uygulama ile özel entegratörlük hizmeti veriliyor. E-Fatura kullanmak zorunda olan müşteriler, bilgi işlem altyapısına büyük yatırımlar yapma zahmetinden kurtuluyor.