İntibakta 2 viraj

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı için 2 önemli viraj var. 17 Mart ve 29 Nisan'da görülecek intibak davalarında karar çıkması kesin gibi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2015 Güncelleme 04 Şubat 2015, 01:54
İntibakta 2 viraj

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emeklinin gündeminde intibak zammı var. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar dört gözle intibak zammı bekliyor, açılan davaları yakından takip ediyor. Önceki gün görülen intibak davasında karar çıkmadı. Emeklilere intibak için şimdi 2 önemli viraj var. İntibak kararı 17 Mart'ta ve 29 Nisan'da çıkabilir. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından açılan intibak davası, Ankara İş Mahkemesi'nde önümüzdeki ay görülecek. Konu, önceki duruşmada bilirkişi incelemesine havale edilmişti. Bilirkişi raporu doğrultusunda mahkemenin 17 Mart'taki oturumda kararını vermesi bekleniyor.

GÖZLER BİLİRKİŞİDE
İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde açılan intibak davası da önceki gün görülmüştü. Bu duruşmada kararın verilmesi bekleniyordu. Ancak bilirkişi raporu emeklilerin istediği gibi çıkmadı. Emekliler aleyhine olan bilirkişi raporuna İMBED Başkanı Hamdi Öz karşı çıktı. İtirazı haklı bularak yeni bilirkişi raporu hazırlanmasına karar veren mahkeme, davayı 29 Nisan'a erteledi. Eğer bir terslik yaşanmazsa, bu tarihte kararın açıklanması bekleniyor. Görülen davalardan çıkacak olumlu karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan milyonlarca kişiye intibak zammı yolunu açacak.