İntibak umudu Nisan'a kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2015 Güncelleme 03 Şubat 2015, 01:46
İntibak umudu Nisan’a kaldı

İÇİNDEKİLER

2000 yılından sonra emekli olan 7.5 milyon kişinin beklediği intibak davası görüldü. Dün gerçekleştirilen duruşmadan yine bir karar çıkmadı. Aylardır sürdürülen dava, yeniden bir bilirkişi raporu hazırlanması için ertelendi. Emekliler, artık bir sonuca varılması gerektiğini belirterek, "Bekleyecek sabrımız kalmadı. Aylardır mahkeme sonucu bekliyoruz. Bir an önce karar verilsin" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU
İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün açtığı davada, dün bilirkişi hazırladığı raporu sundu. Emekliler aleyhine olan bilirkişi raporuna, Hamdi Öz karşı çıktı. Mahkeme, itirazı haklı bularak, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına hükmetti. Yeni bilirkişi raporunun ele alınacağı intibak davası, 29 Nisan'a ertelendi.

MAAŞ ARTACAK
Hamdi Öz
, davaya çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek, şunları kaydetti: "Belgelerimiz ve delillerimizle gitmiştik. Bu yüzden de mahkeme yeni bir bilirkişi raporunun hazırlanmasına karar verdi. 31 Aralık 1999 tarihinde emekli olanlar ilk çıkan intibak yasasından faydalanırken, 1 gün sonra 01.01.2000'de emekli olanlar yararlanamadı. Zam alamadılar. Bu bir çarpıklık, bunu tutanaklarla dile getirdik. Mahkeme de bizi haklı buldu. İntibak çalışması yeniden ele alınacak."