Emekli son dönemeçte

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için son dönemece girildi. Ankara İş Mahkemesi'ndeki davada kararın 2 Şubat'a açıklanması bekleniyor. Olumlu karar milyonlara intibak yolunu açacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 01:37
Emekli son dönemeçte

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emeklinin gündeminde intibak var. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, daha önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye verilen intibak zammından yararlanmak istiyor. Bunun için de gözler mahkemede... Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen intibak davasının sonuçlanmasına sayılı gün kaldı. İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin açtığı dava, 2 Şubat'ta görülecek.

BİR DAVA DAHA VAR
Çıkacak olumlu bir karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammının yolunu açacak. 2000 yılından önce emekli olanlara yapılan intibak zammı, maaşlarda 355 liraya varan artış getirmişti. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların da intibaktan yararlanmaları halinde bu tutarlarda zam alması bekleniyor. İntibak zammı için bir dava daha var. Türkiye Emekliler Derneği tarafından Ankara İş Mahkemesi'nde açılan bu davada da karar zamanı yakın. Son duruşmada konu bilirkişi incelemesine havale edilmişti. Bilirkişi raporu doğrultusunda mahkemenin 17 Mart'taki oturumda kararını açıklaması bekleniyor. Emekliler, intibak kararı çıkacağı konusunda umutlu.