Emeklinin zam günü pazartesi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 ay alacağı zamlı maaş, pazartesi günü belli olacak. Emekliler zamlarını TAKVİM'den öğrenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2015 Güncelleme 03 Ocak 2015, 00:00
Emeklinin zam günü pazartesi

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisi, bu ay maaşını zamlı alacak. Ancak artış tutarı henüz belli değil. Bunu öğrenmek için sayılı gün kaldı. Pazartesi günü enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının ne kadar artacağı belli olacak. Emekliler, zam oranını TAKVİM'den öğrenecek.

TAHMİN: YÜZDE 3.45
Bu ay SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında, 2014'ün ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık enflasyonunu açıklamasıyla birlikte emeklilerin zam oranı netleşecek. Kurum, bu açıklamayı da pazartesi günü yapacak. Emeklilerin zam oranı henüz bilinmese de, 2015 yılı programı bu konuda ipucu veriyor. Programda, Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredilen SSK ve Bağ- Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak'ta yüzde 3.45 artırılması öngörülüyor. Artış tutarının pazartesi belli olmasının ardından; emekliler zamlı aylıklarını bu ay alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, bu yılın ikinci zammı ise Temmuz'da verilecek. Ocak, sadece SSK ve Bağ-Kur emeklileri için değil, memur emeklileri için de zam ayı. Bu ay memur emeklilerinin maaşında toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3 artış yapılacak. Memur emeklileri de yılın ikinci zammını Temmuz ayında alacak.