İstanbulkart Avrupa'da Ödüle Koşuyor

Avrupa’nın en başarılı bilet sistemlerine verilen Transport Ticketing Ödülleri’nde İETT, üniversitelerde kayıt esnasında İstanbulkart verme projesi ile finalist oldu.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 19 Aralık 2014, 15:48
İstanbulkart Avrupa’da Ödüle Koşuyor

İÇİNDEKİLER

Her yıl Londra'da düzenlenen yarışmada, "En İyi Hizmet Sunan İşletme", "En İyi Banka-Kart Biletleme Planlaması", "En İyi Akıllı Kart Biletleme Servisi", "En Başarılı Mobil Bilet Programı", "Yılın Biletleme Teknolojisi" , "2015 Sektöre Katkı Sunan Kurum" dallarında 6 ayrı kategoride ödül dağıtılıyor. "En İyi Hizmet Sunan İşletme" Kategorisinde finale kalan İETT bu yılki yarışmaya Kayıt Esnasında İstanbulkart Dağıtım Projesi" ile katıldı.

Finale kalan İstanbulkart, katılımcıların oylarıyla diğer bilet sistemlerinin önüne geçmeye çalışacak. Oylama transport-ticketing.com adresinden 19 Aralık tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

125 Bin Öğrenci, 43 Üniversite, Yüzde 98 Memnuniyet
İstanbulkart Dağıtım Projesi kapsamında 125 bin yeni kayıt yaptıran üniversite öğrencisi İstanbulkartını kayıt yaptırdıkları anda almıştı. Uygulamaya üniversiteler de yoğun ilgi gösterdi ve toplamda 43 üniversite projede yer aldı.

Hiçbir başvuru veya belge gerekmeden İstanbulkartlarını alan öğrencilerle İETT'nin yüz yüze yaptığı anket sonucunda öğrencilerin yüzde 98'inin uygulamadan çok memnun kaldığı sonucu ortaya çıktı.

Öğrenciler kartlarına 10 TL yükledikten sonra biletmatiklere okutarak İstanbulkartlarını indirimli tarifesinde kullanmaya başladılar. Ayrıca, İETT İstanbulkartın kullanımını kolaylaştırmak için kampüslere de biletmatik yerleştirdi.

İstanbulkart 2012 yılında Transport Ticketing Ödülleri'nde ''En İyi Genel Hizmet Uygulaması'' kategorisinde oy vermek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.;

www.surveymonkey.com/s/TTPI15Awards