Sigorta sektörü 2023'ün gözdesi olacak

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. Pamukçu, risk fiyatlandırması ve düşük penetrasyon gibi sorunların çözümü ile sektörün dünyanın sayılı piyasalarından olacağını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2014 Güncelleme 17 Aralık 2014, 00:00
Sigorta sektörü 2023’ün gözdesi olacak

İÇİNDEKİLER

Türk sigorta sektöründe risk fiyatlandırması ve değerlendirilmesinin ön plana alınması gerektiğini vurgulayan Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, sektörün önümüzdeki yılda düşük seviyede de kârlılık eğilimini devam ettireceğini söyledi. Pamukçu, 2023 yılında Türkiye'nin düşük penetrasyon nedeniyle büyüyeyerek dünyanın sayılı sigorta sektörlerinden biri haline geleceğini ifade etti.

TÜRKİYE YATIRIM ÇEKECEK
Pamukçu, Türkiye'nin büyümesi ve sigorta penetrasyonunun düşük seviyelerde olmasının yabancı yatırımcının ilgisini çekeceğini de vurguladı. Pamukçu, Türk sigorta sektörünün asıl sorununun risk değerlendirmesi ve fiyatlandırılmasının öncelikler arasında olmaması olduğunun altını çizdi:"Türk sigorta sektörünün çok dinamik bir sektör olmasının yanında son 10 yılda göstermiş olduğu büyüme oranları olumlu bir gösterge olarak analiz edilebilir. Bunun yanında, sektör, son dönemlere kadar çoğunlukla üretim hacmine ve fiyata yönelik olarak hizmet vermiştir. Genellikle üretim yapma isteğinin devamlı ön planda olması riskin seçimini, değerlendirmesini ve fiyatlandırmasını ikinci planda bırakmış, bu gelişimde genellikle teknik zarara yol açan bir unsur olmuştur."

KATILIM EMEKLİLİK'TEN İHTİYACA GÖRE BES
Katılım Emeklilik, yurdun dört bir yanında henüz sigortayla tanışmamış veya sigorta ürünlerine mesafeli durmuş kitlelere ulaşmak için çalışıyor. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek ve Genel Müdür Yardımcıları, şube ziyaretleriyle iş süreçlerini yerinde inceliyor, satış ekiplerini dinliyor. BES atağıyla ilgili bilgi veren Ayhan Sincek, "Amacımız bireysel emeklilik sisteminin anlatılmasındaki sıkıntıyı görüp tedbir almak. Genel Müdür yardımcılarımızla ve müdürlerimizle birlikte tüm şubelerimizi ziyaret edip, durumu bizzat yerinde inceliyoruz. Ciddiyetimiz ve sahadaki başarımız, Katılım Emeklilik'i hedeflediğimiz BES'te Türkiye liderliğine ulaştıracak" dedi.

ÖNCE TASARRUF
Katılım Emeklilik'in 'müşteri adaylarına finansal okuryazarlık kazandırma' konusuna vizyonunda yer verdiğini vurgulayan Sincek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Katılım Emeklilik olarak Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) ile bir eğitim projesinin alt yapısını hazırlıyoruz. Finansal ürünlerin doğru tanınması kadar tasarruf bilincinin oluşturulması da önemli. Tasarrufun, harcamalardan artan miktarlarla değil önce biriktirip sonra harcama ilkesiyle yapılması gerektiği anlatılmalı. Uygulanması gereken reçete şu, 'Önce biriktir, sonra harca'."

Mapfre Grubu'nun her yıl farklı bir ülkede üst düzey yöneticilerinin buluşmasıyla gerçekleşen CEO'lar toplantısı bu yıl İstanbul'da gerçekleşti. 60'ın üzerinde Mapfre temsilcisinin katıldığı ve 3 gün süren toplantıyı değerlendiren Mapfre Grubu Başkanı Antonio Huertas, şunları söyledi: "Üç yıl önce Mapfre Başkanı olduğumda, dünyadaki önemli gelişmeleri değerlendirmek üzere yılda bir kere toplanalım dedik. Toplantıda önümüzdeki üç yıl için Mapfre stratejisini analiz ettik."

Halk Emeklilik'e ödül
Muhafazakar Düşünce'nin düzenlediği 'Muhafazakar Düşünce Dergisi 10. Yıl Özel Ödülleri' sahiplerini buldu. Muhafazakar Düşünce Dergisi'nin 10'uncu yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlik Ankara'da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yaptığı törende akademik, medeniyetimiz, televizyon programı, belgesel ve toplumsal barışa katkı dallarında ödüller verildi. Dergiye verdikleri önemli desteklerinden dolayı plaketle ödüllendirilen Halk Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Nurullah Okur, ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in elinden aldı.

DASK Sivas'ta depremi anlattı
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni toplumsal bilinçlendirme programı kapsamında, Türkiye'yi şehir şehir gezerek, deprem riski, zorunlu deprem sigortası ve kentsel deprem bilinci gibi pek çok konuda bilgi verdiği DASK Anadolu Buluşmaları'nın 3'üncüsünü Sivas'ta gerçekleştirdi. Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar'ın katılımıyla düzenlenen etkinliğe
Sivas halkı yoğun ilgi gösterdi.