Dul ve yetimlere de emeklilik kredisi

Prim borcu yüzünden emekli olamayan 280 bin Bağ-Kur'luya getirilen kredi imkanı, borç nedeniyle ölüm aylığı bağlanmayanlar için de gündeme geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2014 Güncelleme 06 Aralık 2014, 02:00
Dul ve yetimlere de emeklilik kredisi

İÇİNDEKİLER

Hükümet, prim borcunu ödeyemediği için emekli olamayan yaklaşık 280 bin Bağ-Kur'luya kredi kullanarak emeklilik yolunu açtı. Ölen sigortalıdan ölüm aylığı bağlanmasına hak kazanan dul ve yetimler de bu kapsama alınmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kapısını çaldı. Ölüm aylığı bağlanmasına hak kazanmasına karşın prim borcu nedeniyle aylık alamayan dul ve yetimler de Halk Bankası'ndan kredi kullanmayı talep etti.

'BİZ DE YARARLANALIM'

SGK ile Halk Bankası arasında imzalanan protokolle prim borcu olanlara kredi kullandırılarak emeklilik yolu açıldı. Halk Bankası, prim borcu nedeniyle emekli olamayanlara aylık yüzde 0.97 faizle ve 36 aya kadar vadeyle kredi imkanı sunuyor. Protokolde, sigortalının 'yaşlılık aylığına' hak kazanması durumunda kredi kullandırılması öngörülüyor. Ölen sigortalıdan ölüm aylığı bağlanmasına hak kazanan dul ve yetimler de bankadan kredi talep etti. Ancak, bu sınırlama nedeniyle bu haktan yararlanamayacakları bildirildi. Bu yanıtla karşı karşıya kalan vatandaşlar, SGK ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvurarak bu haktan yararlanmak istediklerini bildirdi.

Hazal ATEŞ