İspanyollar'ın geleceği Garanti!

Garanti Bankası'ndaki payını yüzde 39.9'a çıkaran İspanyol BBVA'nın Başkanı Gonzales, 'Bu karar bankamızın gelecekle ilgili en büyük yatırımlarından biri' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2014 Güncelleme 26 Kasım 2014, 00:06
İspanyollar’ın geleceği Garanti!

İÇİNDEKİLER

İspanya'nın en büyük bankalarından BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria), geçtiğimiz hafta yaptığı Garanti Bankası atılımıyla gündeme oturdu. Garanti Bankası'ndaki payını yüzde 25.01'den yüzde 39.9 düzeyine yükselten BBVA, bu alımdan memnun. BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzales, Türkiye ve Garanti Bankası ile ilgili övgü dolu cümleler kurdu. Türkiye'nin, yarısı 28 yaş altı genç olan 75 milyon nüfusu ile gelecek vaad eden bir pazar olduğuna işaret eden Francisco Gonzales, "Biz bu tür ekonomik büyüme gösteren genç nüfuslu ülkeler arıyoruz" açıklaması yaptı.

KORKUMUZ YOK
Garanti Bankası'nı ülkenin en iyi bankası olarak niteleyen Gonzales, bölgedeki çatışmalardan korkmadıklarını vurgularken, Türkiye'yi iyi tanıdıklarını ifade etti. Gonzales, Garanti Bankası'nın çoğunluk hisselerini almakla BBVA'nın doğru bir karar verdiğine de dikkat çekerek, "Bu karar bankamızın gelecek ile ilgili en büyük yatırımlarından biri" dedi.

Türkiye stratejik bir piyasa
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki hisse alımının, Türkiye'nin stratejik bir piyasa olduğunun altını çizdiğini belirtti. Açıklamada, BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki hisse oranını artırma konusunda anlaşmaya varmasının bankanın uluslararası ağını genişletmesi konusunda fırsat yarattığı vurgulandı. "BBVA, hisse alımı ile gelişmekte olan piyasalardaki varlığını artırdı" denilen açıklamada, "Türkiye'nin stratejik bir piyasa olduğunun altını çiziyor" denildi.