Emekli harekete geçti

Türkiye'nin dört bir yanından emekliler, promosyon dilekçelerini Çalışma Bakanlığı'na ve SSK'ya gönderdi. Emekliler, maaşlarını aldıkları bankaların yılda 1 maaş promosyon ödemesini istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2014 Güncelleme 15 Kasım 2014, 00:00
Emekli harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Emekliler, banka promosyonu için harekete geçti. Türkiye'nin her yerinden emekliler, dün, promosyon taleplerini içeren dilekçeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) gönderdi. Maaşlarını aldıkları bankaların kendilerine promosyon ödemesini isteyen emekliler, 2 ay içerisinde sonuç alamazlarsa dava açacak.

PROTOKOLLE SAĞLANIR
Emekli-Sen üyesi emekliler, dün dilekçeleri bulundukları illerdeki postanelerden Çalışma Bakanlığı ve SGK'ya gönderdi. Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, "Bizim isteğimiz, bankaların elde ettiği muazzam kârın çok azını maaşlarını kullandıkları emeklilere promosyon olarak vermeleridir" dedi. Her ay SGK'dan bankalara 12 milyar lira emekli maaşı aktarıldığına dikkat çeken Özgen, ayrıca emeklilerin bankacılık hizmetlerini kullandığına dikkat çekti. "Emeklilere promosyon ödenmesini sağlamak bakanlığın sorumluluğur" diyen Özgen, emeklilere promosyon verilmesinin SGK'nın bankalarla yapacağı protokolle sağlanabileceğini söyledi. Promosyon konusunda emekliler adına harekete geçen Emekli-Sen, bu girişimden sonuç alınamazsa 2 ay sonra 'yılda 1 maaş' promosyon talebiyle dava açacak. Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen bu konuda, "Önce kişisel davalar açılacak. Daha sonra bunların birleştirilm- esi yoluna gidilecek" demişti.