Ucuz altına hücum

Vatandaş, son dönemde fiyatı düşen altına hücum etti. Kapalıçarşı doldu, taştı. Hatta 100 bin liralık altın alan tüketiciler bile oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2014 Güncelleme 08 Kasım 2014, 00:48
Ucuz altına hücum

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatlarında ciddi bir gerileme yaşanınca, borcu olanlar ve yastık altı yatırım yapmak isteyenler İstanbul'daki Kapalıçarşı'ya akın etti. Yoğun talep Kapalıçarşı esnafının yüzünü güldürdü. Kapalıçarşı esnaflarından Mustafa Karlıova, "Fiyatların düşmesiyle birlikte bu dönemde 100 bin liralık perakende altın alan tüketiciler oldu" dedi.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK
Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altının ons fiyatının Haziran'da bin 50 dolara kadar gerileyebileceğini düşündüğünü anlatırken; AG Altın Kıymetli Madenler Piyasası Uzmanı Gökhan Aksu da altın fiyatlarının hem TL, hem de ons bazında gerilemiş olması, bunun yanında bir de kuyumculuk sektörüne alışverişlerde 4 taksit getirilmiş olmasının başta Kapalıçarşı olmak üzere, tüm sektörde canlanma yarattığını söyledi. Aksu, vatandaşın özellikle yatırımlık altınlara olan talepten dolayı altın bulamamayla karşı karşıya geldiğini kaydetti.